.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΣΕ OFFSHORE ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΒΙΛΑ ΨΥΧΑΡΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK !!!

ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ
Πλειοδότης offshore εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή σύμφωνα με όσα μεταδίδει το protothema.gr, ενώ το capital.gr μιλάει για Ελβετό υπήκοο !!!




Η παραλιακή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι βγήκε χθες σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank και πουλήθηκε σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και υπήρχαν τρεις υποψήφιοι αγοραστές ο καθένας από τους οποίους είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή 1,5 εκατ. ευρώ.


Τελικά πλειοδότης αναδείχθηκε offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή.

Να σημειώσουμε πως η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ.
Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται τη θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται φιλέτο για το real estate της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως η «ελληνική ριβιέρα».
Η πολυτελής διώροφη κατοικία, συνολικά 600 τ.μ., βρίσκεται σε έκταση 26 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση υπάρχει πισίνα 100 τ.μ., που συνορεύει με την "ιδιωτική" παραλία της βίλας.

Η βίλα βρίσκεται βρίσκεται στην θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού της Δ.Κ. Πορτοχελίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ερμιονίδας.


Προσπάθησε να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό ο Ψυχάρης


Ελβετός υπήκοος είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι.

Η βίλα πωλήθηκε χθες μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έναντι του ποσού των 11,75 εκατ. ευρώ, σε τίμημα υπερδιπλάσιο από την τιμή πρώτης προσφοράς που ανερχόταν σε 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ προσφορές υπέβαλαν πέντε υποψήφιοι αγοραστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, επιδίωξε να μπλοκάρει τον χθεσινό πλειστηριασμό, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προκειμένου αυτός να ματαιωθεί και να παραμείνει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Στο πλαίσιο αυτό, απέστειλε εξώδικο στο οποίο επικαλείτο ότι ο πλειστηριασμός είναι παράνομος γιατί το ακίνητο περιλαμβάνει και δασική έκταση (!), καθώς και εξώδικο ότι προτίθεται να πληρώσει τα χρέη του προς την Τράπεζα (κάτι που προφανώς θα μπορούσε να είχε πράξει εδώ και οκτώ μήνες, αναστέλλοντας έτσι τη διαδικασία του πλειστηριασμού). Σημειώνεται ότι η Alpha Bank είχε κατάσχει το ακίνητο του Σταύρου Ψυχάρη για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ.

Η βίλα που πλέον ανήκει στον Ελβετό υπήκοο (ο οποίος θα κληθεί να καταβάλει σημαντικά ποσά για νομιμοποίηση αυθαιρέτων χώρων της), βρίσκεται στη θέση "Μετόχι" Αγίου Αιμιλιανού του Πορτοχελίου, σε οικόπεδο 20,7 στρεμμάτων.

Όπως έγραψε χθες το Capital.gr, η διώροφη μονοκατοικία, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια (166/2008) και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που τη συνοδεύουν, προβλέπεται να διαθέτει επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό - τραπεζαρία - κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, PlayRoom, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ..

Προκύπτει ακόμη από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ότι ο πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

Έχουν, δηλαδή, κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.003 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ., όπως φανερώνει η σύγκριση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια τ.μ. με αυτά που οικοδομήθηκαν.



πηγες: protothema.gr , capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates