.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΑΚΑΓΕ !!!

mΠΑΝΑΝΙΑ
Η υπουργός Εργασίας είπε ότι αν το δεχτούν οι δανειστές οι εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ θα επιστραφούν...



Η κυβέρνηση που διατυμπάνιζε ότι θα «έσκιζε τα Μνημόνια» αναμένει στωικά την έγκριση των θεσμών για να επιστρέψει σε περίπου 220.000 συνταξιούχους τα ποσά που παράνομα παρακρατήθηκαν (!) υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές συντάξεις τους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε χθες η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτικό κανάλι. Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε επί της ουσίας ότι οι παρακρατήσεις από τις επικουρικές θα επιστραφούν στους δικαιούχους μόνο εάν οι θεσμοί το επιτρέψουν.


Τι «έταξε» για το 2018

Ετσι επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι η «2η φορά Αριστερά» κυβέρνηση δεν δύναται να αποφασίσει μονομερώς ούτε για την επιστροφή ποσών τα οποία παράνομα παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους, παρά το γεγονός ότι το κόστος για τον δημόσιο «κορβανά» δεν θα είναι μεγάλο (εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 52.000.000 έως 57.000.000 ευρώ).

Στο πλαίσιο του «yes, sir» (άνευ δεύτερης κουβέντας) των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών - θεσμών, η υπουργός τόνισε ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τις συντάξεις (έως 18%) είναι νομοθετημένη και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ωστόσο, για να «γλυκάνει το χάπι», η κυρία Αχτσιόγλου «έταξε» την παράλληλη λήψη θετικού χαρακτήρα αντιμέτρων ως το τέλος του χρόνου για τους συνταξιούχους (χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις), ενώ εκτίμησε ότι η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020. Πρόσθεσε δε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να διεκπεραιωθούν μέσα στους επόμενους μήνες περίπου 85.000 εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα, τα οποία εδώ και καιρό «βαλτώνουν».

Οσον αφορά τα εργασιακά, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «δρομολογείται η αύξηση του κατώτατου μισθού» σε σχέση, ωστόσο, με την οποία οι θεσμοί φέρεται ότι έχουν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους.

Δεδομένο φαίνεται να αποτελεί μόνο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Αύγουστο και μετά, χωρίς όμως να έχουν ως αντικείμενο την αναπροσαρμογή των αμοιβών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates