.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ;;;
Νίκος Νικολόπουλος: Δεσμεύτηκαν, ή όχι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ;;;



Την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε δημοσιεύματων που έκαναν λόγο για δέσμευση των των τραπεζικών λογαριασμών του αλλά και της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητάει διευκρινήσεις για το κατά πόσο ισχύει το εν λόγω περιστατικό.

Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου:


Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες πρωτοστατούν σ’ ένα θρίλερ, που έχει στο επίκεντρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και μάλιστα πρωτοστατούντος του έγκριτου δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου στην εκπομπή του Kontra 24 ετέθη το εξής ζήτημα: Δεσμεύτηκαν, ή όχι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα;

Τις προηγούμενες μέρες και ειδικότερα, από τον ξένο τύπο, έγινε αναφορά στα θέματα που έχουν προκύψει για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα από τις νομικές περιπέτειες που αντιμετωπίζουν τρία από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της.

Συγκεκριμένα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal., στο άρθρο της σημειώνει:
« ότι ο διευρυμένος ρόλος της ΕΚΤ τίθεται σε κίνδυνο από την εμπλοκή των μελών της σε εθνικές διενέξεις για ζητήματα που ποικίλουν από τραπεζικά σκάνδαλα μέχρι δωροδοκίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα και την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis, σημειώνοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας βρίσκεται «σε συνεχή διένεξη με μέλη της κυβέρνησης, που τον θεωρούν πολιτικό εχθρό. Τον Φεβρουάριο συστάθηκε προανακριτική κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει αν ο κ. Στουρνάρας δωροδοκήθηκε για να χειραγωγηθούν οι τιμές των φαρμάκων. Στην ομιλία του της 21ης Φεβρουαρίου στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε ότι ανώνυμοι μάρτυρες επινόησαν ιστορίες για το πρόσωπό του».

Πέραν των ανωτέρω εξ’ άλλου, η ηλεκτρονική εφημερίδα «fmvoice.gr», θέτει δημόσια το εξής ερώτημα «το ΚΕΦΟΜΕΠ και εισαγγελία δεσμεύουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου;

Και υπογραμμίζει όμως ότι «ακόμα η είδηση δεν είναι επίσημη»

Την παραπάνω είδηση είχαν πριν από όλα τα δημοσιογραφικά και οικονομικά site δημοσίευσαν τα “piperata.gr” κρατώντας όμως πολλές επιφυλάξεις γράφοντας δε αυτολεξεί:

«Να σημειωθεί πάντως ότι εξ αρχής δεν ήταν εφικτό να διασταυρωθεί από τα Piperata.gr το αν έχουν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία από μαρτυρίες ή από περίεργες διαδρομές χρημάτων Novartis, τα οποία θα έπρεπε άμεσα να διερευνηθούν (από τις αμερικανικές και τις ελληνικές αρχές) ή αν η όλη ιστορία, εφόσον βέβαια ευσταθούσε, αφορούσε μια ακραία ενέργεια «κυβερνητικών αντιποίνων» (βλ. 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σχετικά με την προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis) και κατ’ επέκταση επικοινωνιακών εντυπώσεων σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη που, εκτός των άλλων, επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου προληπτικού μνημονιακού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Και τα “piperata.gr” κατέληγαν:
«Ωστόσο, μετά από ολονύχτιο ρεπορτάζ (όλων των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης), δεν επιβεβαιώθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ η υπόθεση (ούτε όμως περιέργως διαψεύσθηκε επισήμως), ενώ και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωνε (από τη Φρανκφούρτη, όπου μετέβη για να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και του τραπεζικού τομέα) ότι δεν γνωρίζει τέτοιο πράγμα…»
Από την άλλη και σχεδόν ταυτόχρονα το protothema.gr γράφει:
«Πρόκειται για ευσεβείς πόθους των ...γνωστών αγνώστων, που χρησιμοποιούν ως γραφείο τύπου τον γνωστό ακροδεξιό και ημιτρελο δημοσιογράφο» και αναφέρει ότι αυτή είναι η απάντηση συνεργατών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις πληροφορίες για δέσμευση λογαριασμών.
Επειδή αναμφίβολα τέτοιου είδους δημοσιεύματα πλήττουν το κύρος του θεσμού της Τράπεζας της Ελλάδος και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Καλείσθε επίσημα και κατηγορηματικά να απαντήσετε:
1. Ισχύουν, όντως, οι δημοσιευθείσες πληροφορίες ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου ή είναι ευσεβείς πόθοι γνωστών - αγνώστων;

2. Συμμερίζεσθε την άποψη που διετύπωσε δημοσίως η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ότι ο διευρυμένος ρόλος της ΕΚΤ τίθεται σε κίνδυνο από την εμπλοκή των μελών της σε εθνικές διενέξεις για ζητήματα που ποικίλουν από τραπεζικά σκάνδαλα μέχρι δωροδοκίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα και την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis, και εάν ναι μπαίνει ζήτημα παραμονής του στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Κοινοποίηση : ΑΑΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates