.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ ΜΙΖΑ ΑΚΗ-ΖΗΓΡΑ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!

ΥΨΟΥΣ 359.000 ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ
Όπως καταγγέλλει ο Νίκος Ζήγρας, μέρος από τις μίζες αυτές είχαν παραλήπτη και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας ώστε να τους καλύπτει...




Μία ακόμη μίζα από τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου εντόπισαν οι εισαγγελικές Αρχές, αποδέκτης της οποίας φέρεται ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικός Ζήγρας 

Συγκεκριμένα, οι ελβετικές αρχές απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής, που είχε υποβάλει η Εισαγγελία Διαφθοράς, γνωστοποίησαν την ύπαρξη εμβάσματος, ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Νικόλαου Ζήγρα στην Ελβετία.

Το έμβασμα φέρεται να συνδέεται με μία ακόμη από τις συμβάσεις, που είχαν υπογραφεί επί θητείας Ακη στο Υπουργειο Αμυνας.



Με βάση τα νεα στοιχεία, οι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χ. Ντζούρας και Σ. Μανώλης άσκησαν σε βάρος του Νικόλαου Ζήγρα ποινική δίωξη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νικόλαος Ζήγρας είχε πετύχει ιδιαίτερα ευνοική μεταχείριση, καθως έδωσε στοιχεία στις αρχές για τις μίζες εππι Ακη, με αποτέλεσμα με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία που μετατράπηκε σε χρηματική. Μάλιστα, ο καταδικασθείς είχε ζητήσει από τη δικαστήριο τη δοσοποίηση του ποσού της εξαγοράς, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες 

Ο Νικός Ζήγρας είχε καταθέσει ως μάρτυρας στους Ελβετούς εισαγγελείς, όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο έρευνας για την διαφθορά στην χώρα τους. Τότε ο Ν. Ζήγρας είχε άλλων, δηλώσει: 

«Εγκάλεσα την ελβετική δικαιοσύνη διότι προκειμένου να προστατεύσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates