.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS ;;;



Ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει για τη Novartis. Την πληροφορία-σοκ μετέδωσε ο Αιμίλιος Λιάτσος ζωντανά στην εκπομπή του στο Kontra Channel, «ΚΟΝΤΡΑ 24 ΩΡΕΣ».

Την ώρα της εκπομπής ο παρουσιαστής δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία πολύ αξιόπιστη πηγή, όπως είπε ο ίδιος. Του εκμυστηρεύτηκε την πληροφορία για τον Παναγιώτη Μαυρίκο, την οποία μετέδωσε με κάθε επιφύλαξη πάντως.

Την ανάμιξη του Παναγιώτη Μαυρίκου στην υπόθεση Novartis επιβεβαίωσε αμέσως ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή.

Οπως είπε ο συνήγορος των προστατευόμενων στις ΗΠΑ μαρτύρων για το σκάνδαλο της Novartis, ο μακαρίτης Παναγιώτης Μαυρίκος ξέπλενε χρήματα για λογαριασμό της Novartis.
Ποιος ήταν ο Μαυρίκος

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη.

Ο 42χρονος εκδότης σκοτώθηκε στις 9 Ιουνίου 2016 στην Αττική οδό όταν το αυτοκίνητό του «Πόρσε Καγιέν¨, κατά μυστηριώδη και ανεξήγητο τρόπο πήρε φωτιά. Ο οδηγός εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για έναν από τους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2016 με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο εκδότης της «Ακρόπολης» είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Για τον ρόλο του Μαυρίκου τα έγγραφα του FBI αναφέρουν τα εξής:

«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκο (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυρίκος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυρίκος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»



πηγη: eretikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates