.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ F&M VOICE ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!























Τι καταγγέλλει η εφημερίδα:

Η λογική «δικό μου είναι το μαγαζί και ότι θέλω κάνω», που ταιριάζει σε… συνοικιακό μεζεδοπωλείο, αλλά όχι σε μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες της χώρας και στην υπό δημόσιο -έστω και ιδιότυπο- έλεγχο Εθνική Τράπεζα, έχει «εγκατασταθεί» για τα καλά στην κορυφή της διοίκησής της.

Εδώ και αρκετούς μήνες, συμβαίνει κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς εξ όσων κινούνται στην διαφημιστική πιάτσα: Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας -προφανώς με απόφαση του CEO του Ομίλου, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και των συμβούλων του- έχει «προγράψει» την εφημερίδα μας «F&M Voice» αλλά και αυτό το site από την αγορά των μέσων ενημέρωσης, αποκλείοντας μας ολοκληρωτικά από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του Ομίλου.


Αν αυτό συνέβαινε για μια μικρή περίοδο, θα μπορούσαμε να δεχτούμε ακόμα και το επιχείρημα ότι λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού των σχετικών διαφημιστικών καταχωρήσεων , η τράπεζα αναγκάζεται να «κόψει» διαφήμιση από διάφορα έντυπα. Αλλά, δυστυχώς για τον κ. Φραγκιαδάκη και όσους τον συμβουλεύουν για τα μέσα ενημέρωσης, δεν συμβαίνει αυτό. Μέχρι και στα… «Νέα της Κολοπετινίτσας» αλλά και στα πιο «περίεργα» τηλεοπτικά κανάλια, Αθηνών και περιφέρειας, υπάρχουν διαφημιστικές καταχωρήσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Φραγκιαδάκης και τα «μυστήρια» της Εθνικής Τράπεζας

Φυσικά και γνωρίζουμε την πραγματική αιτία αυτού του εμπάργκο. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι, φαίνεται, πολύ «ευαίσθητη» απέναντι στην κριτική που με συνέπεια της ασκούμε για λάθη και παραλείψεις. Ζούμε, όμως, σε κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι πάντες πρέπει να δέχονται την κριτική -όταν μάλιστα είναι καλοπροαίρετη όπως η δική μας- και όχι να την τιμωρούν. Εκτός και αν αρέσκονται στις υμνογραφίες οσφυκαμπτών, που «μισθώνουν» τις γραφίδες τους για μια καταχωρησούλα. Τελευταίο παράδειγμα τα σχετικά «ρεπορτάζ» , για το φιάσκο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επιχειρήθηκε να πωληθεί η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας και των Βαλκανίων, αντί «εγγύησης» 41 εκατ. ευρώ και τάχα ο CEO της Εθνικής Τράπεζας δεν ευθύνεται…

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια κυκλοφορίας αυτής της εφημερίδας και στα 11 χρόνια του ενημερωτικού μας ιστότοπου, έχουμε δείξει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε πιέσεις ώστε να γίνουμε αρεστοί σε κάθε μορφής εξουσία. Ασκούμε πάντα κριτική στους φορείς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με τρόπο που εμείς θεωρούμε δίκαιο, έστω και αν αυτή αποβαίνει, ενίοτε, εις βάρος των στενών οικονομικών μας συμφερόντων.

Οι σύμβουλοι του κ. Φραγκιαδάκη θα έπρεπε να τον είχαν από καιρού ενημερώσει ότι εμείς δεν διστάσαμε να τα βάλουμε κατά καιρούς με τις κορυφές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Από καμία πλευρά δεν αντιμετωπίσαμε την «καραντίνα». Συνέχισαν να μας μιλούν, συνέχισαν να διαφημίζονται στα μέσα μας. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που κάναμε λάθη, αλλά αυτά τα αναγνωρίσαμε. Ξέρετε, κύριε διευθύνοντα της ΕΤΕ, ένα τηλέφωνο, ένα e-mail, λύνει πάντα τις παρεξηγήσεις.

Διαβεβαιώνουμε όσους στην Εθνική «σκέφθηκαν» να μας αποκλείσουν από τα διαφημιστικά προγράμματα της Τράπεζας για να μας «τιμωρήσουν» και να μας δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία, ότι δεν θα επιτύχουν το στόχο τους. Αντιθέτως, παρά τη δύσκολη περίοδο που διάγει η έντυπη ενημέρωση, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία του πρακτορείου διανομής «Άργος», η εφημερίδα μας, από φύλλο σε φύλλο, κατακτά υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας.

Σήμερα δεν θα πούμε περισσότερα. Ο Νίκος Μανεσιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «μικρού» μας Ομίλου, με εξώδικο που απέστειλε προς τον κύριο Φραγκιαδάκη και προς κάθε άλλο αρμόδιο της Τράπεζας, ενημερώνει-διαμαρτύρεται και επισήμως (γιατί scripta manent) για τον παντελή αποκλεισμό μας από τα διαφημιστικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας. Προφανώς και δεν πρόκειται να μείνουμε εκεί: Θα καταγράψουμε με ακρίβεια τον τρόπο αντιμετώπισης από την Τράπεζα, άλλων μέσων ενημέρωσης και τις μεθόδους διάθεσης του διαφημιστικού της budget και θα επανέλθουμε. Κυρίως για λόγους διαφάνειας, που υπηρετεί εξάλλου ο νόμος Δραγασάκη για αναλυτική ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πού «πάνε» οι διαφημίσεις των τραπεζών.

Θα επιμείνουμε μέχρις ότου ο κύριος Φραγκιαδάκης αντιληφθεί πως δεν είναι ο... 김정은* αλλά ο επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρίας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, σε δημοκρατία δυτικού τύπου. Και αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, ελπίζουμε να βρεθούν κάποιοι που να του το υπενθυμίσουν…

* Κιμ Γιονγκ Ουν (ηγέτης του δικτατορικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας).

Το εξώδικο που απέστειλε η "F&M Voice" στην Εθνική Τράπεζα:






















































































ΠΗΓΗ: fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates