.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ !!!

ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ ΗΠΑ...
Άλλωστε το πάρτι στην Υγεία είναι τεράστιο και διαχρονικό.




Μετά το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis, έρχεται και νέα υπόθεση εξ Αμερικής για άλλη φαρμακευτική εταιρεία, με εμπλεκόμενους Έλληνες αξιωματούχους…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις επόμενες μέρες, σκάει και νέο σκάνδαλο. Πρόκειται για μια άλλη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία προφανώς, ακολουθούσε την τακτική της Novartis. Και η υπόθεση αυτή θα έρθει (αν δεν έχει ήδη έρθει) «δεμένη» στις ελληνικές δικαστικές αρχές από τις ΗΠΑ, ενώ κάποιοι συνδέουν με αυτή, την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου του FBI στην Αθήνα.



Είναι προφανές ότι η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στη Novartis. Όπως σαφώς προκύπτει από τη δικογραφία, οι απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 23 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 3 δισ. ευρώ, προέρχονται από τη Novartis. Τα υπόλοιπα 19 δισ. ευρώ είναι επιβαρύνσεις από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Άλλωστε, η Novartis κατέχει το μόνο 12% της ελληνικής αγοράς φαρμάκων και το υπόλοιπο νέμονται οι υπόλοιπες εταιρείες. Σαφώς και δεν σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες του κλάδου ακολουθούν τις ίδιες αθέμιτες πρακτικές.



πηγη: epikairo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates