.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ: ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.000 !!!

2.500 ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Χαμός από τις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες !!!




Πάνω από 12.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν μόνο στην ΔΟΥ Ρόδου

Πάνω από 12.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2017 στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου από τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Αυτό δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ρόδου κ. Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων στην απόφαση κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν φέτος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2016 είχαν κατατεθεί στη ΔΥΟ Ρόδου συνολικά 6.700 πινακίδες εκ των οποίων οι 3.000 περίπου ήταν από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

«Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και σήμερα, έχουν κατατεθεί στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου πάνω από 12.000 πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. οχημάτων. Από αυτές, οι 7705 ανήκουν σε επιχειρήσεις, κυρίως σε γραφεία rent a car. Οι επαγγελματίες σπεύδουν να τις καταθέσουν λόγω του χειμώνα όπου είναι νεκρή περίοδος τουριστικά και να τις πάρουν πίσω λίγο πριν την έναρξη της σεζόν –τον Απρίλιο. Οι 4500 ανήκουν σε ιδιώτες», εξήγησε ο κ. Καλογερόπουλος.



Από εκεί και πέρα, οι ιδιώτες καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους για πολλούς άλλους λόγους: είτε επειδή έχουν τρακαρισμένα ή παλαιά αυτοκίνητα, είτε έχουν βλάβες, είτε επειδή φεύγουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν το καλοκαίρι για την σεζόν, είτε επειδή έχουν δεύτερο όχημα και δεν θέλουν να πληρώνουν επιπλέον το χειμώνα. Πάντως μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών αδυνατεί απλά να πληρώσει τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που δηλώνονται κλοπές, οπότε και πρέπει να ενημερωθεί η Δ.Ο.Υ.

Να σημειωθεί ότι φέτος στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου και στο αρμόδιο τμήμα που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων, δεν σημειώθηκαν ουρές ούτε προβλήματα, όπως συνήθως γινόταν άλλες χρονιές, τέτοια εποχή. Κι αυτό γιατί υπήρξε επαρκές προσωπικό, καλύφθηκαν οι ανάγκες και το κοινό εξυπηρετήθηκε ομαλά.

Σημειώνεται επίσης, ότι μέχρι και σήμερα στις 2:30 μ.μ. στο τμήμα της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους εκτός και αν δοθεί παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας που λήγει (κανονικά) στις 30 του μηνός. Να σημειωθεί ακόμη, ότι όποιος καταθέσει πινακίδες μπορεί να τις πάρει πίσω ανά πάσα στιγμή, πληρώνοντας μόνον τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.
Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες έστω μέχρι και την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχει μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
  • Πινακίδες.
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.


πηγη: dimokratiki.gr


Πάνω από 2.500 πινακίδες ΙΧ κατατέθηκαν στην ΔΟΥ Καλαμαριάς

Περισσότερες πινακίδες οχημάτων έχει παραλάβει φέτος η εφορία Καλαμαριάς σε σχέση με πέρσι, όπως δήλωσε ο υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, Βασίλης Αποστόλου, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm".

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι "αυτές τις μέρες είναι αυξημένη η κίνηση στην εφορία, ήδη έχουν κατατεθεί φέτος στο υποκατάστημα της Καλαμαριάς περισσότερες από 2.500 πινακίδες και πέρσι είχαν κατατεθεί 2.160, ήδη έχουν κατατεθεί 400 πινακίδες περισσότερες". Ο ίδιος είπε ότι παραδίδονται πινακίδες λόγω αδυναμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας, είτε έχει λήξει το ασφαλιστήριο και το όχημα είναι ανασφάλιστο, ή το όχημα είναι στο συνεργείο και καταθέτουν πινακίδες μέχρι να το επανακυκλοφορήσουν. Υπάρχουν και ορισμένοι που καταθέτουν πινακίδες γιατί τα οχήματα τα έχουν πουλήσει στο εξωτερικό.



πηγη: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates