.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ !!!

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ...
ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:






Κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών θα μεταβεί στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, με εκπαίδευση στους επιβατικούς ελέγχους, θα έχουν το ρόλο του επόπτη στα αεροδρόμια, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο προβλεπόμενος έλεγχος των επιβατών που φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα.

Το θέμα ανέκυψε ύστερα από τη θέση των γερμανικών Αρχών ότι στα ελληνικά αεροδρόμια οι έλεγχοι είναι ανεπαρκείς με αποτέλεσμα οι επιβάτες που φτάνουν στη Γερμανία από τη χώρα μας να υποβάλλονται σε πρόσθετους εξονυχιστικούς ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια. Άτυπα δηλαδή οι Έλληνες επιβάτες υποβιβάστηκαν στη τρίτη κατηγορία του χώρου Σένγκεν


Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ελληνικών Αρχών που δια μέσω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλαν αίτημα στη Γερμανία για την αποστολή κλιμακίου Ελλήνων αστυνομικών στα γερμανικά αεροδρόμια για την επιτήρηση της διαδικασίας ελέγχου.

*****

Την ικανοποίησή της για τις διευκρινίσεις της Γερμανίας, κατά τη χθεσινή τριμερή συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τους ελέγχουςεξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, έπειτα από πρωτοβουλία της Κομισιόν, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία «εποικοδομητική» συνάντηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η γερμανική πλευρά δεσμεύθηκε ότι από εδώ και στο εξής οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στις πτήσεις που έρχονται από την Ελλάδα θα γίνονται στην πύλη εισόδου της πτήσης, σε χώρο Σένγκεν, και οι επιβάτες δεν θα μεταφέρονται πια σε χώρο επιβατών από χώρες εκτός Σένγκεν. Επιπλέον, η Γερμανία δεσμεύτηκε ότι οι έλεγχοι των επιβατών θα περιοριστούν στον έλεγχο διαβατηρίων και εγκυρότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την πλευρά της, η Ελλάδα δεσμεύθηκε να ενισχύσει τους ήδη υπάρχοντες ελέγχους εξόδου στα ελληνικά αεροδρόμια.

Η κ. Μπερτό υπογράμμισε την «πολύ καλή συνεργασία» μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών αεροδρομίων, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις γερμανικές και τις ελληνικές Αρχές.



πηγη: huffingtonpost.gr



«Ηταν ταπεινωτικό, εξευτελιστικό» -Ελληνίδα περιγράφει στο iefimerida τον έλεγχο που της έγινε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης


Εδώ και λίγες εβδομάδες η Γερμανία έχει επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της για τους Έλληνες και μόνο, υποβιβάζοντάς τους στην τρίτη κατηγορία του χώρου Σένγκεν.

Ως αποτέλεσμα, οι αφιχθέντες στα γερμανικά αεροδρόμια υποβάλλονται σε μια ταπεινωτική διαδικασία. Η διαδικασία ελέγχου που ακολουθείται για τους Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια είναι πλέον, με μια λέξη, ταπεινωτική. Και η διαδικασία αυτή, παρά τα χαμηλών τόνων και επιπέδου διαβήματα της Αθήνας προς το Βερολίνο, συνεχίζεται.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε στο iefimerida.gr Ελληνίδα που ταξίδεψε για λόγους αναψυχής χθες το βράδυ από Αθήνα προς Φρανκφούρτη με πτήση της Lufthansa, περιγράφοντας την πρωτοφανή για ευρωπαϊκό αεροδρόμιο διαδικασία που κλήθηκε να ακολουθήσει μετά την προσγείωσή της.

«Δεν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο με φυσούνα, επιβιβαστήκαμε σε λεωφορειάκι, κάναμε μια διαδρομή δύο λεπτών και στη συνέχεια μπήκαμε στα κτίρια του αεροδρομίου. Εκεί μας χώρισαν: οι Έλληνες από τη μια μεριά και όλοι οι υπόλοιποι από την άλλη. Οι Έλληνες περιμέναμε για αρκετή ώρα σε μια γωνιά, ώσπου ήρθαν αστυνομικοί για τον έλεγχο. Ελέχθηκε ένας-ένας ξεχωριστά, ζητούσαν ταυτότητα, την κοίταγαν στο φως -προφανώς για να δουν αν είναι πλαστή- και στη συνέχεια εμένα προσωπικά μου έκαναν τις εξής ερωτήσεις: "Τι ήρθες να κάνεις;", "Πού θα μείνεις;" και "Πόσο θα μείνεις;". Απάντησα και έφυγα», είπε η Π.Γ., περιγράφοντας στο iefimerida τη χθεσινή διαδικασία που πέρασε.

Και κατέληξε: «Ηταν άκρως ταπεινωτικό όλο αυτό, εξευτελιστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates