.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 12,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με πωλήσεις δανείων απαντούν οι τράπεζες στα επερχόμενα stress test

Δάνεια ύψους 12,5 δισ. ευρώ δρομολογούν προς πώληση την προσεχή διετία οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, παίρνοντας η μία μετά την άλλη τη σκυτάλη των πωλήσεων. Οι κινήσεις αναμένεται να κορυφωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2018 και να τρέξουν παράλληλα με τα stress test της ΕΚΤ, με στόχο την αποφυγή πρόσθετων προβλέψεων και κεφαλαιακών αναγκών.


«Έκλειψη» το πακέτο ύψους 1,5 δις ευρώ που μεταβίβασε πρόσφατα η Eurobank, «Venus» το πακέτο ύψους 2,5 δις ευρώ που βγάζει προς πώληση η Alpha Bank, «Arktos» και «Amoeba» τα δύο πακέτα συνολικού ύψους που 3 δις ευρώ της τράπεζας Πειραιώς, ενώ την πώληση δύο επίσης πακέτων συνολικού εκτιμώμενου ύψους 3 δισ. ευρώ δρομολογεί η Εθνική τράπεζα.


Την πρόθεση της ΕΤΕ να ακολουθήσει στην πώληση δύο πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της τράπεζας κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου και πρόθεση της διοίκησης είναι η πρωτοβουλία να ολοκληρωθεί παράλληλα με τα stress test.

Το πακέτο «Venus» της Alpha Bank, σύμβουλος πώλησης του οποίου είναι η KPMG Λονδίνου, περιλαμβάνει 240.000 καταναλωτικά δάνεια και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, που είναι σε καθυστέρηση επτά περίπου χρόνια και οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο των 2,5 δισ. ευρώ της Alpha Bank, περιλαμβάνονται καταναλωτικά δάνεια έως 10.000 ευρώ, χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών και δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων, η τράπεζα έχει πραγματοποιήσει διαγραφές.

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πακέτο «Artkos» της τράπεζας Πειραιώς που περιλαμβάνει επίσης δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το χαρτοφυλάκιο το «Amoeba» που αποτελείται από δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν εξασφαλίσεις.

Για το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτικών δανείων «Arctos» σύμβουλος πώλησης έχει οριστεί η Ernst & Young, ενώ για το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο «Amoeba» σύμβουλος πώλησης έχει οριστεί η UBS. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Amoeba» έχει χαρακτηριστικά real estate χαρτοφυλακίου, καθώς περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 150 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία έχουν στο σύνολό τους υποθήκες επί εμπορικών και ξενοδοχειακών ακινήτων, καθώς και εμπορικά ή ξενοδοχειακά ακίνητα τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία της τράπεζας ύστερα από οριστικές διευθετήσεις ή πλειστηριασμούς.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates