.

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

PILLARSTONE: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Εταιρεία με κατασχεμένα ακίνητα 1 δισ. ετοιμάζει η Pillarstone

Τη δημιουργία μιας εταιρείας, η οποία σταδιακά θα συγκεντρώσει επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια/αποθήκες), αξίας της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, δρομολογεί τους προσεχείς μήνες η Pillarstone, εταιρεία διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων, που δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες και στην ελληνική αγορά, έχοντας λάβει τη σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα ακίνητα θα προέλθουν είτε από μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια είτε από ακίνητα που είναι δύσκολο να εκπλειστηριαστούν, αλλά και από την ακίνητη περιουσία των εταιρειών, στις οποίες ήδη έχει, ή πρόκειται να αποκτήσει, ενεργό συμμετοχή η Pillarstone, όπως η Φαμάρ και η Notos.Com.

Στόχος είναι η διαχείριση των εν λόγω ακινήτων να γίνει με ενιαίο τρόπο από έναν φορέα, προκειμένου αφενός μεν να μεγιστοποιηθεί η αξία και η απόδοσή τους, αφετέρου να μη βαραίνουν πλέον τους ισολογισμούς των τραπεζών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη της Pillarstone και των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, ενώ πρόθεση της πρώτης είναι να συμμετάσχουν στο εγχείρημα όλες οι τράπεζες, ώστε να συγκεντρωθεί και ο απαιτούμενος όγκος ακινήτων.

Οχι κατοικίες

Στο επίκεντρο θα βρεθούν ακίνητα που μπορούν να παράγουν εισόδημα, όπως γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κτλ., όχι όμως κατοικίες, καθώς ο εν λόγω κλάδος δεν εντάσσεται στο αντικείμενο της Pillarstone.

Πρόθεση της εταιρείας είναι ο πρώτος όγκος ακινήτων, αξίας της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, να έχει συγκεντρωθεί στο νέο εταιρικό όχημα ειδικού σκοπού, που θα συσταθεί για τον λόγο αυτό, έως το πρώτο τρίμηνο του 2018 και στη συνέχεια να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα ακίνητα, μέχρις ότου αγγίξει ή ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, πηγές με γνώση των σχετικών σχεδιασμών, τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και δεύτερο τέτοιο σχήμα, όπου θα συγκεντρώνονται τα λιγότερο άμεσα αξιοποιήσιμα ακίνητα, δηλαδή κτίρια τα οποία απαιτούν πρώτα κάποιον ανασχεδιασμό, ή αλλαγή χρήσης, έως ότου αρχίσουν να παράγουν κάποιο εισόδημα. Αλλωστε, όπως ομολογείται, τα περισσότερα ακίνητα είναι κενά αυτό το διάστημα, ή μερικώς μισθωμένα, επομένως θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου βρεθούν νέοι ενοικιαστές και αρχίσουν να αποδίδουν κάποιο εισόδημα.

Μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ

Σε μεταγενέστερο στάδιο, στόχος της Pillarstone είναι το «όχημα» αυτό να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ (Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), που θα είναι σε θέση να απευθυνθεί και σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Μέχρι τότε κι εφόσον υλοποιηθεί ο σχετικός σχεδιασμός, η εταιρεία που θα δημιουργηθεί, επί της ουσίας, θα αποδίδει έσοδα/μερίσματα στις τράπεζες που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο σχετικό εγχείρημα, εισφέροντας τα ακίνητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι κάθε ακίνητο που περνάει στην κατοχή μιας τράπεζας, απαιτεί κάποιες κινήσεις αναβάθμισης ώστε να αποδώσει έσοδα. Το κόστος αυτό θα το αναλάβει η Pillarstone.

Ολα τα παραπάνω ξεκινούν από τη βασική παραδοχή ότι, κατά τεκμήριο, ο μεγαλύτερος όγκος των ακινήτων που έχουν συσσωρεύσει οι τράπεζες δεν μπορεί να πουληθεί ούτε καν στην αξία ρευστοποίησης, δηλαδή ούτε καν με αποτίμηση που βρίσκεται κάτω από την εύλογη αξία του κάθε ακινήτου.

Επιφυλακτικές οι τράπεζες

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, οι εκπρόσωποι των τραπεζών εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να ανάψουν το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου, αν και συζητήσεις διεξάγονται σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν φορείς της αγοράς ακινήτων, η επαγγελματική και κεντρική διαχείριση της συσσωρευμένης ακίνητης περιουσίας θα προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη για τις τράπεζες, και είναι σχεδόν νομοτελειακή επιλογή προκειμένου να απαλλαγούν από το πολύ υψηλό διαχειριστικό κόστος των εν λόγω ακινήτων και να αποκομίσουν κάποιο οικονομικό όφελος.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates