.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΡΟΔΟΣ: ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ !!!

ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Η τράπεζα Πειραιώς προσπάθησε να κλείσει την υπόθεσή τους προτείνοντας εξωδικαστικό συμβιβασμό για ποσό ύψους 3.998,07 ευρώ !!!





Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία κατά της τράπεζας Πειραιώς και κατά του πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, προσέφυγαν ενας πανεπιστημιακός καθηγητής της αλλοδαπής και η σύζυγός του.

Με την αγωγή τους ζητούν από τους εναγόμενους να τους καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ο καθένας, 362.000 € με το νόμιμο τόκο από την 28η Αυγούστου 2015 και για ηθική βλάβη το ποσό των 100.000 € για τον κάθε ένα τους.

Επιπλέον ζητούν να απειληθεί κατά του δεύτερου των εναγομένων προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσον αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.
Ο πρώτος ενάγων τυγχάνει συνταξιούχος ορκωτός λογιστής με λαμπρή επαγγελματική πορεία και κοινωνική καταξίωση. Διδάσκει λογιστικά και συμβουλευτική στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου. Η σύζυγός του δραστηριοποιείται σε εταιρεία με τζίρο άνω του ενός εκατ. στερλινών.

Κατά τις περιόδους των διακοπών τους έρχονται στο νησί της Ρόδου για παραθερισμό, έχουν ανεγείρει οικία στην δημοτική ενότητα Αφάντου και επένδυσαν σε 8 μεζονέτες τις οποίες εκμισθώνουν σε παραθεριστές.

Ο καθηγητής γνώρισε τον τραπεζικό διευθυντή, το έτος 2001 όταν ασκούσε τα ίδια καθήκοντα σε τράπεζα που συγχωνεύθηκε με εκείνη, που εργαζόταν, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Υποστηρίζει ότι ο τραπεζικός διευθυντής επεδίωξε – μανιωδώς – να τους προσεγγίσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να επιτύχει τη μεταξύ τους συνεργασία. Δημιούργησε επίφαση μιας φιλικής σχέσης, παρά μιας τυπικής επαγγελματικής συνεργασίας και τους έπεισε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε προγράμματα που ο ίδιος επέλεξε.

Πρότεινε, ειδικότερα, την τοποθέτηση των χρημάτων τους σε ειδικούς προθεσμιακούς λογαριασμούς, από τους οποίους, όπως φέρεται να τους έλεγε, θα είχαν πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων τοκοφορία των καταθέσεών τους.

Προσκόμισαν έτσι επιταγές προβαίνοντας στην κατάθεση χρημάτων που ανέρχονται συνολικά σε ποσό τουλάχιστον 265.820 στερλίνων Αγγλίας.

Όπως εκθέτουν παρότι κατά καιρούς ζητούσαν από τον τραπεζικό διευθυντή να τους αποστείλει, είτε στην κατοικία τους στην Αγγλία είτε στον συνεργάτη τους στη Ρόδο, αναλυτική ενημέρωση για τις κινήσεις του λογαριασμού τους, ανέβαλλε την ενημέρωση από μέρα σε μέρα προφασιζόμενος ποικίλες δικαιολογίες.

Τον Ιανουάριο του 2013 και μετά από έντονες πιέσεις φέρεται να τους χορήγησε έγγραφο που έφερε ημερομηνία 2.1.2013 και τίτλο ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ. Λίγο καιρό αργότερα τους παρέδωσε το ίδιο – ως προς το περιεχόμενό του – έγγραφο, αντικαθιστώντας το προγενέστερο, διότι είχε γραφτεί λανθασμένα η ημερομηνία λήξης της προθεσμιακής κατάθεσης. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο λογαριασμός προθεσμιακής κατάθεσης αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο λογαριασμό αποπληρωμής κεφαλαίου και τόκων, το κεφάλαιό του ανέρχεται σε 322.629,68 Στερλίνες Αγγλίας, το επιτόκιό του αντιστοιχεί σε 2,20% και έχει διάρκεια από την 2η.1.2013 έως την 1η.12.2014.

Το σημαντικότερο όλων είναι η αναφερόμενη στο έγγραφο μεταφορά ποσών σε άλλο ή άλλους λογαριασμούς συνολικού ύψους 318.400 Στερλίνων Αγγλίας, η οποία έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 1η.1.2010 έως την 15η.10.2013.

Ο τραπεζικός διευθυντής φέρεται να τους χορηγούσε έγγραφα με εικονικές κινήσεις σε λογαριασμούς τους και καταθέσεις. Του αποδίδεται ότι μετέφερε σε άλλους λογαριασμούς άγνωστους στους ίδιους ποσά συνολικού ύψους 318.400 Στερλίνων Αγγλίας.

Όταν επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεργάτης τους μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας και συνάντησε τον τραπεζικό διευθυντή για να του ανακοινώσει την απόφασή τους να «σπάσουν» τις προθεσμιακές τους καταθέσεις. Εκείνος φέρεται να αντέδρασε με έντονη ανησυχία προσπαθώντας να αποφύγει εκ νέου να ενημερώσει τον συνεργάτη τους για τις κινήσεις του λογαριασμού τους και για το ύψος των προθεσμιακών τους καταθέσεων.
Προσπάθησαν στην πορεία να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά είχε εξαφανιστεί και μετά δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο στην 
τράπεζα για να διαπιστώσουν ότι συγκαταλέγονταν μεταξύ των θυμάτων του.

Ζήτησαν, όπως υποστηρίζουν, ενημέρωση από την τράπεζα η οποία, φέρεται να μην επέδειξε διάθεση συνεργασίας, αλληλεγγύης ή έστω διαφώτισης αναφορικά με το πρόβλημά τους, το οποίο προκλήθηκε από το διευθυντή υποκαταστήματός της, με τον οποίο συναλλάχθηκαν υπό την ιδιότητά του εκπροσώπου της.

Τονίζουν μάλιστα ότι η τράπεζα προσπάθησε να κλείσει την υπόθεσή τους προτείνοντας εξωδικαστικό συμβιβασμό για ποσό ύψους 3.998,07 €, το οποίο, όπως προκύπτει από την κίνηση λογαριασμών που τους χορήγησε υπεξαιρέθηκε την 20.2.2014, δηλαδή αντιστοιχεί σε χρονικό σημείο μεταγενέστερο της διαδοχής της προηγούμενης τράπεζας, όπου εργαζόταν ο τραπεζικός διευθυντής.
Την αγωγή υπέβαλε η δικηγόρος κ. Ματούλα Παπαβεργή.


πηγη: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates