.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο ΟΑΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ «ΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ 12.000 ΕΥΡΩ
Με απευθείας ανάθεση δόθηκε η δουλειά...




Πολύ ακριβά πλήρωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) το... έργο τέχνης που χρησιμοποίησε ως μασκότ, προκειμένου να προωθήσει διαδικτυακά το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο λογότυπο είναι προϊόν απροκάλυπτου... copy paste, μιας αντιγραφής δηλαδή, που ωστόσο στοίχισε στους Ελληνες το ποσό των 5.500 ευρώ! Το πιο εξοργιστικό είναι ότι το πρωτότυπο είναι ένα λογότυπο, το οποίο μπορεί κανείς να βρει στο ίντερνετ και να χρησιμοποιήσει εντελώς δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στον δημιουργό του.

Μάλιστα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο για τη νέα μασκότ του ΟΑΣΑ, ο οργανισμός έχει αποσύρει το λογότυπο από την ιστοσελίδα athenacard.gr, η οποία δημιουργήθηκε προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για το νέο έξυπνο εισιτήριο, καθώς στις αρχές του μήνα εντοπίστηκε κενό στην ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τη διαδικασία έκδοσής του.


Στη σύμβαση ανάθεσης, η οποία έχει δημοσιευθεί στη Δι@ύγεια, φαίνεται καθαρά το όνομα της εταιρίας που ανέλαβε να δημιουργήσει το λογότυπο. Πρόκειται για την Creative Monkey, που στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης, της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.

Μάλιστα, αν κάποιος αναζητήσει την ταυτότητα της εταιρίας, θα διαβάσει μεταξύ άλλων (αν κάνει τη μετάφραση): «Η Creative Monkey (δημιουργική μαϊμού) δεν είναι απλά μια μαϊμού. Είναι η μαϊμού. Δεν τρώει μόνο μπανάνες. Στη μαϊμού μας αρέσουν τα λαχανικά, οι μεγάλες μπριζόλες και οι πατάτες»...



Στη σύμβαση μπορεί κανείς ακόμη να διαβάσει ακριβώς το ποσό το οποίο δόθηκε στην εν λόγω εταιρία προκειμένου να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη μασκότ. Μάλιστα, αναφέρει ότι για το λογότυπο θα πάρει 5.500 ευρώ, ωστόσο για τη συνολική εργασία της θα πληρωθεί με 12.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έφεραν στο φως οι «Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας», μια σελίδα στο facebook που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα γραφιστικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates