.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ
Ενώ για την περίπτωση της Κύπρου ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε: «Αυτή τη μονομερή απόφαση, που έκανε η Κύπρος, εμείς δεν μπορούμε να την κάνουμε» !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Βόμβα Παπαδημητρίου: Δεν μπορεί δανειολήπτης με κόκκινο δάνειο να το εξαγοράσει πριν πάει σε fund

Οι δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια και υποθηκευμένη την πρώτη τους κατοικία δεν θα μπορούν να τα εξαγοράζουν κατά προτεραιότητα από την τράπεζα πριν αυτό καταλήξει σε κάποιο fund ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ πως: «Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών δημιουργήθηκε για να προστατεύσει αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Θα διαπραγματευτούμε για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως το έθεσε ο κ. Σταθάκης» είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα ενθάρρυνε τους κακοπληρωτές μια ρύθμιση με την οποία θα γνώριζαν ότι η τράπεζα υποχρεούται να τους εξαγοράσει το δάνειο». «Μια ρύθμιση όπου ένας δανειολήπτης γνωρίζει ότι είναι προς το συμφέρον του να μην αποπληρώσει το δάνειό του θα δημιουργήσει μεγάλο πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Είναι ανέφικτο στην εφαρμογή του. Το fund, όταν αγοράζει δάνεια, δεν είναι προς όφελός του να δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα για τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο. Τα funds αγοράζουν πακέτα δανείων και δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν σε εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα. Είναι αδύνατον να βγουν τα μη εξυπηρετούμενα και να δημιουργηθεί καινούργιο πακέτο. Δεν μπορεί να γίνει τέτοιος νόμος».

Επίσης, απαντώντας στον κ. Τριανταφυλλίδη που υποστήριξε ότι στη Κύπρο έγινε κάτι αντίστοιχο, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε: «Αυτή τη μονομερή απόφαση, που έκανε η Κύπρος, εμείς δεν μπορούμε να την κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για «θολό τοπίο και καθεστώς που υπάρχει και πρέπει να ρυθμιστεί και να διευκρινιστεί» ώστε -όπως είπε- να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης και να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά αδύναμους οφειλέτες, κάτω από την ομπρέλα του νόμου Κατσέλη και μετά τη λήξη της παράτασης, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017.

«Μέσα από την ερώτησή μου δεν βρίσκονται οι πονηροί και οι συστηματικοί κακοπληρωτές, αλλά οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, άνεργοι, ΑμΕΑ, άποροι, για να αντιμετωπιστεί η φάμπρικα της κινδυνολογίας και να σταματήσει η πλειοδοσία του φόβου και του πανικού που γίνεται. Οφείλει ο πραγματικά οικονομικά αδύνατος να νιώσει τη κυβέρνησή μας ως αγκωνάρι πάνω στο οποίο πρέπει να ακουμπήσει» υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates