.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!!

1 ΔΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ RBS ΠΗΡΕ Η BERENBERG ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Δεδομένη η πρόθεση της Γερμανίας να τους ελέγχει ή να τους αρπάξει για ίδιον όφελος...



Ακόμα ένα “πακέτο” δανείων της Royal Bank of Scotand (RBS) αξίας 450 εκατ. δολαρίων απέκτησε η γερμανική τράπεζα Berenberg, με κύριο στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς στο χαρτοφυλάκιο της RBS υπάρχουν πολλά ελληνικά ναυτιλιακά δάνεια.

“Το βασικό μας κίνητρο ήταν και είναι να κερδίσουμε περισσότερους Έλληνες πελάτες ως μία από τις σημαντικότερες αγορές μας. Η συμφωνία με την RBS, επομένως, ήταν ιδανική για μας”, ανέφερε ο επικεφαλής του ναυτιλιακού τομέα της Berenberg, Philipp Wunschmann, μιλώντας στο TradeWinds.

Με την απόκτηση και αυτών των δανείων, η Berenberg έχει πλέον πρώην δάνεια της RBS συνολικής αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 80% περίπου αφορά σε ελληνικά δάνεια. Πλέον το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων της RBS έχει σχεδόν “αδειάσει”, με δεδομένο ότι το Capital Resolution Fund, το οποίο έχει αναλάβει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που η RBS θέλει να “ξεφορτωθεί” στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, πρόκειται να διαλυθεί στα τέλη του έτους.

Σε ανακοίνωσή της, η Berenberg διευκρίνισε πως τα περισσότερα από τα δάνεια που περιλαμβάνονται στο νέο “πακέτο” προορίζονται για το Berenberg Alternative Asset Fund, ένα fund με έδρα το Λουξεμβούργο, ενώ κάποια έχουν μεταφερθεί σε επιλεγμένους τρίτους επενδυτές.

Με τις κινήσεις της αυτές, η Berenberg φαίνεται να υποκαθιστά μεγάλες τράπεζες που παραδοσιακά ασχολούνταν με τον τομέα της ναυτιλίας, αλλά τώρα αποχωρούν από αυτόν, όπως η RBS, η HSH Nordbank και η Commerzbank, αν και ο Wunschmann ξεκαθάρισε πως “δεν έχουμε πρόθεση να γίνουμε RBS 2.0”.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates