.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ALPHA BANK: ΣΤΗ CEPAL ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ 3,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ της Τράπεζας, δείχνουν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Alpha Bank, ανέφερε στους αναλυτές ξένων και εγχώριων, ο αναπληρωτής CEO Αρτέμης Θεοδωρίδης. Στόχος, όπως είπε, είναι η απαλλαγή του ισολογισμού από "κακά" δάνεια, η απεξάρτηση από τον ELA μεσοπρόθεσμα και η διαφύλαξη της παραγωγής εσόδων παρά την απομόχλευση.

Σε επίπεδο NPEs, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, η Alpha Bank πέτυχε τους στόχους έναντι του SSM, ενώ τόσο τα NPEs όσο και τα NPLs είχαν αρνητικό σχηματισμό στο β΄ τρίμηνο. Στόχος για το τέλος του 2017, ο οποίος θα επιτευχθεί, όπως είπε, είναι μείωση των NPEs κατά 1 δισ. ευρώ και των NPLs κατά 1,2 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα αύξησε στο τρίμηνο κατά 400 εκατ. ευρώ τις διαγραφές δανείων, στα 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank, ο σχηματισμός "κόκκινων" δανείων στις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκλιμακωθεί προς το τέλος του έτους, ίσως όχι στο γ΄ τρίμηνο. Στα δάνεια λιανικής παρατηρείται ακόμη υψηλός ρυθμός redefault, καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμη δυνατότητες, όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, στην πράξη.

Αναφορικά με την πρόοδο στη διαχείριση "κόκκινων" δανείων, η διοίκηση της Alpha Bank ανέφερε ότι υπάρχουν θετικά δείγματα τόσο από τη συνεργασία με τη Cepal για τα δάνεια λιανικής, όσο και από τη συνεργασία με την Pillarstone για τα επιχειρηματικά δάνεια. Όπως αναφέρθηκε στην πλατφόρμα της Pillarstone, η Τράπεζα θα μεταφέρει 3 – 4 περιπτώσεις μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ στη Cepal, έχουν μεταφερθεί δάνεια 500 εκατ. ευρώ, με προοπτική να μεταφερθεί τους επόμενους μήνες άλλο 1,5 δισ. ευρώ και 2 δισ. ευρώ το 2018.

Ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας από προβλέψεις παρέμεινε σταθερός στο 69%, ενώ το κόστος κινδύνου έχει υποχωρήσει σημαντικά, από το 1,96% στο 1,55%.

Σε επίπεδο ρευστότητας, η Τράπεζα μείωσε στο β΄ τρίμηνο τον δανεισμό από τον ELA κατά 0,8 δισ. ευρώ, στα 11, 4 δισ. ευρώ και τη χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα κατά 2 δισ. ευρώ στα 15 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, μέχρι τα τέλη Αυγούστου η χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα μειώθηκε περαιτέρω στα 12,5 δισ. ευρώ και ο ELA στα 9, 1 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των διατραπεζικών repos κατά 2,7 δισ. ευρώ.

Οι καταθέσεις παρέμειναν flat σε τριμηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. στις θυγατρικές εξωτερικού. Μετά τον Ιούνιο, πάντως, σημειώθηκαν εισροές 800 εκατ. ευρώ, κυρίως από επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα έως τα τέλη Αυγούστου οι καταθέσεις να είναι αυξημένες κατά 1,1 δισ. ευρώ.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates