.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗ ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ...ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Η ΚΙΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΕΧΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΥΛΗΣΤΗΡΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ
Η Γουινέα κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα βωξίτη στον κόσμο ενώ η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αλουμινίου(το οποίο προέρχεται από τον βωξίτη) στον κόσμο !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Τη δανειοδότηση 20 δισ. δολαρίων στη Γουϊνέα -η οποία παρέκαμψε διεθνείς δανειστές όπως το Δ.Ν.Τ.- αποφάσισε σήμερα (6 Σεπτμεβρίου 2017) η κινεζική κυβέρνηση, ζητώντας ως ενέχυρο τους πλούσιους μεταλλευτικούς πόρους -βοξίτη, αλυμινίου κλπ- της αφρικανικής χώρας. 

Τα έργα που εγγυόνται το δάνειο περιλαμβάνουν το υπό κατασκευή διυλιστήριο αλουμίνας της China Power Investment και το ορυχείο βωξίτη της Chalco, αλλά και ένα έτερο project βωξίτη από την Henan International Cooperation Group, όλα στην βορειοδυτική πόλη Boffa.
Τα έσοδα που παράγουν τα έργα αυτά θα χρησιμεύσουν στην αποπληρωμη των δανείων, ενώ τα κεφάλαια από το κινεζικό δάνειο θα δοθούν για υποδομές, καθώς η Γουινέα είναι μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο. 

Η Γουινέα, ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Αφρική, κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα βωξίτη και σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ενώ η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αλουμινίου στον κόσμο.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates