.

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ !!!

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ
Με το υπ' αριθμ. 1190/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Ιούνιο, απαλλασσόταν η Αικατερινή Σαββαΐδου από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) !!!



Ανοίγει ξανά η ποινική δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος της πρώην Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο η κατηγορούμενη είχε απαλλαγεί από το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός κατέληξε πως υπάρχουν νομικά σφάλματα στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, κρίνοντας πως θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Πλέον το λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα λάβει την τελική κρίση για το αν η υπόθεση θα πρέπει να αναιρεθεί και να επιστρέψει στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση νέου βουλεύματος ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι το υπ' αριθμ. 1190/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, απάλλαξε την Αικατερινή Σαββαΐδου από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Εκτός από την Αικ. Σαββαΐδου για την υπόθεση είχε απαλλαγεί με το ίδιο βούλευμα και ο κύριος μέτοχος της εταιρίας, Κ. Τσουκαλίδης.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φερόταν να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.


πηγη: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates