.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ !!!

3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ...
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας ολοκλήρωσε χθες την επιχείρηση μεταφοράς του 50,6% των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού από το εξωτερικό !!!


Η γερμανική κεντρική τράπεζα ολοκλήρωσε τρία χρόνια νωρίτερα τον επαναπατρισμό του 50,6% των αποθεμάτων χρυσού που φύλασσε επί δεκαετίες στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Το υπόλοιπο από τα γερμανικά αποθέματα χρυσού θα παραμείνει προς φύλαξη στη Νέα Υόρκη (1.236 τόνοι) και στο Λονδίνο (432 τόνοι). Η Γερμανία διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού μετά τις ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το 98% του γερμανικού χρυσού, συνολικού βάρους 3.378 τόνων και αξίας 140 δισ. ευρώ, φυλασσόταν στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι, ώστε να μην πέσει στα χέρια των Σοβιετικών σε περίπτωση πολέμου. Χθες ολοκληρώθηκε η μεταφορά χρυσού αξίας 24 δισ. ευρώ από τη Νέα Υόρκη και από το Παρίσι στη Φρανκφούρτη.

Υπάλληλοι της γερμανικής κεντρικής τράπεζας έλεγξαν «ενδελεχώς και εξαντλητικώς» όλες τις χρυσές ράβδους και διαπίστωσαν πως «καμία ανωμαλία δεν εντοπίστηκε σε σχέση με τη γνησιότητα, την καθαρότητα ή το βάρος τους», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η Μπούντεσμπανκ. Kαθώς η Ευρωζώνη βίωνε τη μια κρίση μετά την άλλη την τελευταία δεκαετία, πολλοί Γερμανοί άρχισαν να αισθάνονται ανήσυχοι από το γεγονός ότι ο χρυσός τους φυλασσόταν στο εξωτερικό. Μάλιστα, ορισμένοι είχαν αρχίσει να αμφισβητούν αν εξακολουθεί να υπάρχει ο χρυσός. Ελπίζοντας ότι θα διαψεύσει τους φόβους των Γερμανών, η Μπούντεσμπανκ είχε αναγκαστεί το 2015 να δημοσιεύσει κατάλογο 2.300 σελίδων με εξαντλητικές λεπτομέρειες για τις ράβδους χρυσού.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates