.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΛΟΓΩ BREXIT !!!

ΗΔΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG, ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Η STANDARD CHARTERED, Η NOMURA HOLDINGS, Η SUMITOMO MITSUI ΚΑΙ Η DAIWA SECURITIES GROUP
Κερδισμένοι και από το Brexit οι Γερμανοί που παίζουν μπάλα μόνοι τους στην ΕΕ !!!
Η Γερμανία μαζεύει όλες τις μεγάλες τράπεζες στη Φρανκφούρτη, που έχει και την έδρα της η ΕΚΤ, και ετοιμάζει να τοποθετήσει πρόεδρο της τον Γενς Βάιντμαν, τον επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, για να ολοκληρώσει απόλυτα τον οικονομικό-τραπεζικό έλεγχο της ΕΕ !!!


Η Φρανκφούρτη φαίνεται ότι είναι αυτό το διάστημα ο μεγαλύτερος μαγνήτης για εταιρείες που εξετάζουν λόγω Brexit να μεταφέρουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέρος των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο.

Ηδη έχουν επιλέξει τη Φρανκφούρτη για να μεταφέρουν δραστηριότητές τους μεγάλες τράπεζες με γραφεία στο Λονδίνο, όπως η Standard Chartered, η Nomura Holdings, η Sumitomo Mitsui και η Daiwa Securities, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το ίδιο εξετάζουν και άλλες πολυεθνικές του κλάδου, όπως η Citigroup, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley. Η πόλη είναι έδρα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank, αλλά και το σπίτι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να μεταφερθούν εκεί περίπου 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ο αριθμός αυτός δεν θεωρείται πολύ υψηλός, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τους όρους με τους οποίους αυτό θα γίνει.


πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates