.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η ΕΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΥΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS
Η ΕΕ κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και υϊοθετεί το βασικότερο επιχείρημα της Ομαδικής Αγωγής κατά των Τραπεζών, αλλάζοντας τους κανόνες λειτουργίας τους !!!




Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καλέσουν την επόμενη εβδομάδα να τροποποιηθούν οι κανόνες της λεγόμενης τραπεζικής ένωσης και να κληθούν τα πιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα διαθέσιμά τους ώστε να καλυφθεί ο κίνδυνος στην περίπτωση που τα νέα δάνεια που χορηγούν δεν εξυπηρετούνται, σύμφωνα με το προσχέδιο ενός εγγράφου που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν είχαν προτείνει ποτέ μέχρι σήμερα να αλλάξουν οι κανόνες λειτουργίας των τραπεζών και να δημιουργηθούν κεφαλαιακές ασπίδες ανάσχεσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.



Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εγείρουν οι τραπεζικές χορηγήσεις που δεν εξυπηρετούνται για τους ισολογισμούς πιστωτικών ιδρυμάτων σε ορισμένα κράτη μέλη, κάτι που θεωρείται ότι απειλεί όλη την ΕΕ, εξαιτίας του ρίσκου διάχυσης μιας τραπεζικής κρίσης.

Στο συμβούλιό τους την Τρίτη στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα ζητήσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλιπών κεφαλαίων για την κάλυψη των κινδύνων που απορρέουν από τα νέα δάνεια, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ισπανική Banco Popular και δύο μικρές ιταλικές τράπεζες που εκκαθαρίστηκαν τον Ιούνιο βρέθηκαν σε μια κατάσταση που δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή ενέκρινε την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena από το ιταλικό δημόσιο με ένα ποσό ύψους 5,4 δισεκ. ευρώ για να καλυφθεί το κεφαλαιακό κενό που προκάλεσαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Παρότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν στο 4,8% του συνόλου στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2017, ξεπερνούν το 40% στην Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκονται στο 18,5% στην Πορτογαλία και στο 14,8% στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ).

Ακόμη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι υπουργοί Οικονομικών θα ζητήσουν να συσταθούν εθνικές εταιρείες διαχείρισης πόρων ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς τιτλοποιημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων.


πηγη: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates