.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ: ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 1.093 ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Αυξάνονται συνεχώς οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις !!!



Συνεχόμενες και πολύ συχνές είναι πλέον οι κατασχέσεις στους οφειλέτες από την εφορία, όμως, τα ληξιπρόθεσμα χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς, αντί να μειώνονται, αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ για το α΄ πεντάμηνο του 2017:

– Μόνον το μήνα Μάιο επιβλήθηκαν 24.059 κατασχέσεις. Στις 22 εργάσιμες μέρες που είχε ο μήνας (χωρίς τα σαββατοκύριακα και την υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς) αναλογούσαν 1093 κατασχέσεις κάθε μέρα -ή και πάνω από 2 κατασχέσεις κάθε λεπτό του ωραρίου λειτουργίας των εφοριών.

– Με όπλο τις κατασχέσεις το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να εισπράξει συνολικά 369 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα. Κατά μέσο όρο δηλαδή κάθε εργάσιμη μέρα του Μαΐου το δημόσιο «έσβηνε» χρέος 16,7 εκατ. ευρώ.

– Την ίδια ώρα όμως, τον μήνα Μάιο, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν στα 95,186 δισ. ευρώ, 400 εκατομμύρια επιπλέον από τον Απρίλιο που είχαν φτάσει στα 94,786 δισ. ευρώ. Κατά μέσο όρο δηλαδή, τα χρέη αυξάνονταν -αντί να μειώνονται- κάθε εργάσιμη μέρα κατά 18,2 εκατομμύρια ευρώ.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο, από τις κατασχέσεις, το ποσό που μπήκε στα ταμεία της ΑΑΔΕ, ήταν γύρω στα 1.340 δισ. ευρώ από παλιά χρέη και 629 εκατ. ευρώ από νέες οφειλές. Το φετινό σχέδιο, προβλέπει είσπραξη της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές, όμως, από ότι φαίνεται, όπως πάνε οι ρυθμοί, το ποσό θα αγγίζει τα 4 ή και τα 5 δισ. ευρώ.

Ένας στους τέσσερις οφειλέτες, που έχει χρέη στην εφορία, φέτος έχει πέσει θύμα σκληρών μέτρων. Όπως έχει δει το φως της δημοσιότητας, κοντά στα 3.881.795 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είχαν χρέη για τον Μάιο στην εφορία. Από όλους αυτούς, οι 1.619.875, θα δεχτούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ήδη, σε 939.160 οφειλέτες, έχουν γίνει κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, τραπεζικές καταθέσεις κ.α.. Άλλοι 691 φορολογούμενοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης και άλλες διώξεις, λόγω καθυστέρησης καταβολής χρεών στο Δημόσιο, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017. Συνολικά, αυτοί χρωστούν 1.250 δισ. στο Δημόσιο, όπου έκαστος χρωστούσε πάνω από 50.000 ευρώ για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Κατά πάσα πιθανότητα, το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα είναι ακόμη χειρότερο, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος είναι προ των πυλών, όπως και ο ΕΝΦΙΑ του τρεχούμενου έτους.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates