.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ FAST TRACK ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :





Τράπεζες: Τώρα καταγγέλουν τα δάνεια νωρίτερα

Στην καταγγελία δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση 180 ημερών (6 μήνες) έναντι της μέχρι τώρα πρακτικής να καταγγέλλονται δάνεια σε καθυστέρηση 360 ημερών (ενός έτους), προχωρούν ήδη ορισμένες Τράπεζες

Επιπλέον, όπως είπαν στην «Καθημερινή» επιτελικά στελέχη τραπεζών, από εδώ και πέρα την καταγγελία δανείου θα ακολουθούν όλα τα προβλεπόμενα νομικά βήματα μέχρι το τέλος: δηλαδή, τον πλειστηριασμό. Οπως σημειώνουν, τους επόμενους μήνες θα κινηθούν νομικές ενέργειες για χιλιάδες προβληματικά επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται στον «πάγο» εδώ και χρόνια.



Αυτό που αλλάζει άρδην τα δεδομένα είναι η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που σε συνδυασμό με τις πολλές άλλες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο θεσμικό πλαίσιο αυξάνουν την ευελιξία και τις εναλλακτικές επιλογές των τραπεζών. Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι οι αποκαλούμενοι «στρατηγικοί» κακοπληρωτές, δηλαδή πολίτες και επιχειρήσεις που ενώ μπορούν δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, μπορεί να φτάνουν το 25% του συνόλου, ενώ πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμούν ότι το εν λόγω ποσοστό κυμαίνεται στο 15% με 20%.

Δεδομένου ότι το σύνολο των προβληματικών πιστωτικών ανοιγμάτων ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ, μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των «στρατηγικών» θα μπορούσε να επαναφέρει πολλά δισεκατομμύρια στο «πράσινο» και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα στις τράπεζες ενισχύοντας τη ρευστότητα.


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης οι τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους ένα θεσμικό πλαίσιο, που διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αλλά και τις προσθήκες που φέρνει η νέα συμφωνία της κυβέρνησης (εξωδικαστικός, νομική κάλυψη, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κ.ά.),

Υπενθυμίζεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) από περίπου 75,9 δισ. ευρώ σήμερα πρέπει να συρρικνωθούν στα 40,2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα (NPEs) από 104,8 δισ. πρέπει να περιοριστούν στα 66,7 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ
http://foroline.gr/archives/21458

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates