.

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η EUROBANK ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ
Eurobank : Πρόταση σε 114.000 δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους σε τιμές funds. 
Έστειλε ήδη επιστολές στους δανειολήπτες, ενημερώνοντάς τους ότι τα δάνεια τους θα πωληθούν και τους καλεί να τα αγοράσουν, πληρώνοντας ένα κουρεμένο τμήμα των υπολοίπων !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ!!!
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Αυτοί οι 114.000 δανειολήπτες είναι «φορτωμένοι» με 220.000 δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, τα οποία έχουν να εξυπηρετηθούν για διάστημα από 8 χρόνια και πάνω. Αφορούν οφειλές από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών. Η αρχική οφειλή ανέρχεται στο 1,5δις ευρώ και η συνολική απαίτηση της τράπεζας στα 2,8δις ευρώ.


Η Eurobank θα προχωρήσει στην πώληση αυτού του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, ωστόσο δίνει μία ευκαιρία στους δανειολήπτες να πληρώσουν ένα τμήμα της οφειλής και να «καθαρίσουν».

Έχει ήδη στείλει σχετικές επιστολές στους δανειολήπτες, ενημερώνοντας ότι το δάνειο τους θα πωληθεί και τους καλεί να πληρώσουν ένα τμήμα της οφειλής. Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της. Διαφορετικά θα έχουν απέναντι τους το όποιο fund αγοράσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Σύμβουλος πώλησης είναι η BlackRock, και ήδη τα ενδιαφερόμενα funds έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου.

Στόχος είναι η διαδικασία πώλησης αυτών των «κόκκινων» δανείων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα στο τέλος τρέχοντος μηνός οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις μη δεσμευτικές τους προσφορές. Τέλος Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές, και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου, που βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο η Eurobank έχει λάβει προβλέψεις σχεδόν στο 100%, ή έχει διαγράψει λογιστικά το σύνολο της απαίτησης, καθώς τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν να εξυπηρετηθούν για διάστημα μεγαλύτερο από 8 χρόνια, δεν έχουν εξασφαλίσεις και το μέσο ύψος τους διαμορφώνεται από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πωληθούν 220.000 δάνεια εκ των οποίων τα 59.000 δάνεια, αρχικού ποσού 643εκατ ευρώ –και απαίτησης 1,1δις ευρώ- ανήκουν σε 41.000 δανειολήπτες. Το μέσο ύψος τους ανέρχεται στις 11.000 ευρώ και ο χρόνος καθυστέρησης είναι μεγαλύτερος της 8ετίας.

Τα υπόλοιπα 161.000 δάνεια, ανήκουν σε 73.000 δανειολήπτες. Το αρχικό ποσό των δανείων ήταν 880εκατ ευρώ και η σημερινή συνολική απαίτηση 1,7δις ευρώ. Το μέσος ύψος κάθε δανείου είναι στις 5.000 με 5.500 ευρώ και η καθυστέρηση τους είναι στην καλύτερη περίπτωση η 10ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates