.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ: ΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ !!!

ΣΤΑ 22,5 ΔΙΣ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Ρύθμιση χρεών ή κατασχέσεις λογαριασμών για τους μικροοφειλέτες !!!




Στο στόχαστρο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα βρεθούν μετά το καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να εισπραχθεί ένα μέρος του ποσού των 22,49 δισ. ευρώ που έχει συσσωρευθεί από 619.768 οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει σχεδόν έτοιμη τη νέα ευνοική ρύθμιση οφειλών (από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ) προς τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα και να λειτουργήσει στην κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.



Προυπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση, που περιλαμβάνει «κούρεμα» τόκων και προσαυξήσεων από 35% έως και 85%, είναι η συνέπεια των οφειλετών με τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση, ή τους επίδοξους «μπαταχτσήδες» θα επιστρατευθεί το ΚΕΑΟ, προκειμένου να τους πιέσει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως η όλη διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση θα γίνεται ηλεκτρονικά και ο κάθε πολίτης με ληξιπρόθεσμα χρέη θα υποβάλει την αίτηση του, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια θα ακολουθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπου βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων, θα εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ρύθμισης που θα προβλέπει τόσο των αριθμό των δόσεων του, όσο και το «κούρεμα» των προσαυξήσεων του.

Η ρύθμιση θα είναι προσαρμοσμένη στο προφίλ του κάθε οφειλέτη, με βάση κριτήρια όπως το ύψος της οφειλής, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η περιουσιακή του κατάσταση και ο τζίρος της εταιρείας του τα τελευταία χρόνια. Μετά τη ρύθμιση ο οφειλέτης θα μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα αναστέλλεται και η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, εναντίον του.


Ηλεκτρονικά κατασχετήρια


Με το «όπλο» των ηλεκτρονικών κατασχετήριων που εκδίδει το Κέντρο και μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα κεφάλαια που έχουν μέσα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, πολλοί οφειλέτες θα αναγκαστούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση ή να εξοφλήσουν το ποσό που χρωστούν.

Υπενθυμίζεται πως η πίεση του ΚΕΑΟ για την εξόφληση συσσωρευμένων χρεών έχει ενταθεί από τις αρχές του έτους. Ήδη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2017 έχουν διαβιβαστεί 18.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν οφειλόμενα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Όποιος οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ, θα έρθει αντιμέτωπος με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Μέχρι στιγμής αυτά εφαρμόζονται μόνο σε οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ, ή σε όσους έχουν βρεθεί εκτός ρύθμισης, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε μικροοφειλέτες.

ΠΗΓΗ
http://www.insider.gr/hristika/asfalistika/50509/rythmisi-hreon-i-katasheseis-logariasmon-gia-toys-mikroofeiletes#.WTZViilFUGg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates