.

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΜΕ BAIL-IN ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ & ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΩΝ
Υπό την άμεση απειλή bail-in βρίσκονται οι Banca Popolare di Vicenza, Veneto Banca και Banco Popular !!!


Υπό την απειλή bail-in βρίσκονται οι δύο ιταλικές τράπεζες Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, αν δεν συμφωνήσουν οι ιταλικές και οι ευρωπαϊκές αρχές για το ενδεχόμενο να διασωθούν μέσω της προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης. «Μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα πρέπει να γνωρίζουμε αν η προληπτική ανακεφαλαιοποίηση είναι εφικτή», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις μιας ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Banco Popular, απειλείται με bail-in σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα υποψήφιος αγοραστής για την αγορά «κόκκινων» στεγαστικών δανείων 37 εκατ ευρώ. Αυτό αποτελεί δείγμα ότι και το ισπανικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε δεινή θέση.

Οσον αφορά την προληπτική ανακεφαλαιοποίηση, αυτή αποτελεί εν μέρει μηχανισμό κρατικής διάσωσης που επιτρέπει την εξαίρεση από τους κανόνες του bail-in, με στόχο να προστατευθούν τα χρήματα των φορολογουμένων. Μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων προέρχεται και από τους κατόχους ομολόγων μικρής εξασφάλισης. Η ιταλική κυβέρνηση είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο να διαθέσει 20 δισ. δολ. στις προβληματικές τράπεζες, όταν η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Monte dei Paschi di Siena, αδυνατούσε να καλύψει το κεφαλαιακό της έλλειμμα, συγκεντρώνοντας χρήματα από τις αγορές. Στην παρούσα φάση, η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε στάδιο συνομιλιών για την κρατική διάσωση της Monte dei Paschi και των δύο περιφερειακών τραπεζών. Αυτή η διαδικασία υπόκειται στους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2016, προκειμένου να αποτραπεί η επιβάρυνση των φορολογουμένων για τη διάσωση των τραπεζών.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates