.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ALPHA BANK ΣΤΗ CEPAL !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του 2017 η Cepal, η πλατφόρμα διαχείρισης της Centerbridge και της Alpha Bank, καθώς στα ήδη υπάρχοντα δάνεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προστεθούν τους επόμενους μήνες επιπλέον δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα δάνεια που έχουν ήδη μεταβιβαστεί στη Cepal είναι με εξασφαλίσεις, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται στεγαστικά δάνεια, δάνεια μικρών επιχειρήσεων, αλλά και καταναλωτικά δάνεια. Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και τα επιπλέον δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα μεταβιβαστούν ως το τέλος του έτους στην εταιρεία, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2018 η συνολική αξία των δανείων που θα έχουν μεταβιβαστεί στη Cepal αναμένεται να έχει φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως οι μεταβιβάσεις δανείων είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες προσπαθούν να “καθαρίσουν” τα χαρτοφυλάκιά τους από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μία προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό την πίεση βέβαια και του SSM λόγω της απόκλισης από τους στόχους του α’ τριμήνου για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, και αναμένεται να ενταθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με περαιτέρω πωλήσεις και διαγραφές δανείων που και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να αφορά σε πωλήσεις, αρχής γενομένης εντός του Ιουνίου, με τα “βαθυκόκκινα” δάνεια της Eurobank που θα δοθούν σύντομα προς πώληση.

Και φυσικά, η διαδικασία αυτή θα επιταχυνθεί με την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δύο εξελίξεις που οι τράπεζες περιμένουν πώς και πώς για να πάρει μπρος η διαδικασία του “ξεφορτώματος” των κόκκινων δανείων και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν θα επιδεινωθούν περαιτέρω και ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στην επιστροφή της στην κανονικότητα.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates