.

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ: 71.900 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

ΑΠΟ ΤΑ 300.000 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΙ 71.891, ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 25%
Ενώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος από τα 110.000 μέλη, το 80% δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα !!!




Χιλιάδες λουκέτα και διαγραφές είναι η... προσφορά του ασφαλιστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και ισχύει από τον περασμένο Μάιο, ο οποίος κατάργησε τα «μπλοκάκια», με τα οποία λειτουργούσαν νόμιμα οι αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τα περισσότερα «θύματα» έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ). Από τα 300.000 εγγεγραμμένα μέλη του (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, λογιστές κ.ά.) μέχρι σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους 71.891, ήτοι το 25% των μελών του, και συνεχίζουν να κατατίθενται αιτήσεις για διαγραφή!

Και από οικονομική κατάσταση, κάθε άλλο παρά καλά πάνε. Απόδειξη, το ότι το 67% των δανείων που έχουν πάρει μέλη του ΟΕΕ είναι μη εξυπηρετούμενα, δηλαδή «κόκκινα». Δάνεια που είναι στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά κ.λπ.

Μαύρα τα πράγματα και στο ΤΕΕ

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όταν μάλιστα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει εδώ και χρόνια στάση εργασίας, από δε το εξωτερικό αναζητούνται με το... φανάρι επενδυτές, παρότι οι τιμές των... ασημικών που έχουν απομείνει είναι «πάρε και δώσε ό,τι θέλεις». Οι διαγραφές από τον περασμένο Μάρτιο έχουν τριπλασιαστεί! Πέρυσι ήταν 4.000 και μέχρι τώρα έχουν φθάσει τις 6.000!

Τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 110.000 και, σύμφωνα με πληροφορίες, το 80% δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα! Και την ώρα που βρίσκονται σε αυτήν τη δραματική κατάσταση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα είναι λυτρωτικός από τη στιγμή που θα λειτουργήσει απαλλαγμένος από τα βαρίδια που έχουν επιβάλει οι δανειστές για να είναι όμηροι όλοι οι έλληνες δανειολήπτες.


πηγη: paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates