.

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΙΤΑΛΙΑ: META THN APPLE ΚΑΙ Η GOOGLE ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ 300.000.000 ΕΥΡΩ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;
Φόρους άνω των 300 εκατ. ευρώ θα πληρώσει αναδρομικά η Google στο ιταλικό κράτος για την περίοδο 2002-2015. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν οι τίτλοι τέλους στη μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στον αμερικανικό κολοσσό και στις Αρχές της χώρας. Στα τέλη του 2015, η Apple είχε επίσης καταβάλει φόρους 314 εκατ. ευρώ !!!




Η Google επιβεβαίωσε ότι θα πληρώσει τους φόρους στην Ιταλία. Εξι εκατ. ευρώ θα πληρωθούν από την Google Ireland, που είναι η βάση της εταιρείας στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τις δραστηριότητες της Google στην Ιταλία. Πέρυσι, η μηχανή αναζήτησης πλήρωσε 130 εκατ. στερλίνες σε ανάλογο συμβιβασμό με τις βρετανικές φορολογικές αρχές. Αναλυτές είχαν επισημάνει τότε πως το χρηματικό ποσό θα έπρεπε να είναι αρκετά υψηλότερο. Φορολογικές έρευνες εις βάρος της Google πραγματοποιούνται επίσης στη Γαλλία και στην Ισπανία, έπειτα από εφόδους στα γραφεία της.

Οι αμερικανικές εταιρείες που ευνοούνται από τη χαμηλή φορολογία στην Ευρώπη έχουν μπει, επίσης, στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., η οποία υποστηρίζει ότι η ευνοϊκή μεταχείριση εταιρειών από κυβερνήσεις αποτελεί μορφή έμμεσης κρατικής βοήθειας. Υπό αυτό το πρίσμα, η Κομισιόν αποφάσισε ότι η Apple θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά 13 δισ. ευρώ φόρους στο ιρλανδικό κράτος. Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας και η Apple έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Κομισιόν. Οι αμερικανικές πολυεθνικές εξετάζουν τον επαναπατρισμό των κερδών τους λόγω των σχεδίων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων. Σήμερα εκτιμάται ότι οι αμερικανικοί κολοσσοί διατηρούν 2,6 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό. Ο Λευκός Οίκος και η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου υπερισχύουν οι Ρεπουμπλικανοί, έχουν προτείνει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 35% στο 15% με 20%, αντίστοιχα.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates