.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΑΔΕ: ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
Σχέδιο για την παρακολούθηση των οφειλών οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων φέρεται να προωθείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στο στόχαστρό του, το χρέος του εκάστοτε φορολογούμενου και ο έλεγχος της πορείας αποπληρωμής του !!!





Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί «με το πάτημα ενός κουμπιού» να έχει πλήρη εικόνα για τις πληρωμές, τις ρυθμίσεις ή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί, είτε ένα χρέος αφορά την Εφορία και τα τελωνεία, είτε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για το σκοπό αυτό η ΑΑΔΕ προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για το έργο «Αυτοματοποίηση και Κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών». Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα μπορεί να παρέχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των οφειλών των φορολογούμενων, να εκτιμά τον κίνδυνο οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης, να προχωρά σε συμψηφισμούς αλλά και να ενεργοποιεί – μετά από απόφαση της φορολογικής διοίκησης – τις διαδικασίες εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης στο πλαίσιο της νομοθεσίας.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, το νέο σύστημα θα είναι σε θέση να συλλέγει και να συνδυάζει όλες τις πληροφορίες που είναι διάσπαρτες σε διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα της ΑΑΔΕ (από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το περιουσιολόγιο έως τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών, το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το Πληροφοριακό Σύστημα Αυτοματοποιημένης Επεξεργασίας, αλλά και το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και πληροφορίες από τρίτους).

Μάλιστα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πρόκειται να ενσωματωθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι «παρεχόμενες από τον νόμο» δυνατότητες για τη συλλογή πληροφοριών από τρίτους, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, συμβολαιογράφοι και μητρώο ΑΕ και ΕΠΕ.

Όλα τα παραπάνω, προβλέπονται ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στην ανεξάρτητη φορολογική αρχή για την παρακολούθηση του οφειλέτη και των οφειλών του, τη διαχείριση, παρακολούθηση και αυτοματοποίηση συμψηφισμών και ρυθμίσεων, αποστολή και διαχείριση ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων. Ακόμη, για την αποστολή ειδοποιήσεων και επιδόσεων, αυτοματοποιημένα μέτρα είσπραξης, καθώς και εφαρμογές για την ενημέρωση των φορολογούμενων και την εκτύπωση παραστατικών.

Τέλος, στο δημοσίευμα τονίζεται πως το περασμένο έτος, η ΑΑΔΕ προχώρησε σε περισσότερες από 1,5 εκατ. κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ περισσότερα από 1.300 ηλεκτρονικά κατασχετήρια «τρέχουν» σε καθημερινή βάση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με στόχο να ξεπεράσουν τα 1.600 κάθε ημέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates