.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ
Και για του λόγου το αληθές εδώ ο σύνδεσμος με το ΔΣ της ΜΚΟ Mercy Corps:



Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Δ.Σ. ΜΚΟ που διαχειρίζεται 200.000.000 δολάρια ετησίως!


Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κάποτε ως υπουργός Εξωτερικών μοίραζε χρήματα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες ΜΚΟ, τώρα έγινε ο ίδιος μέλος -και μάλιστα ηγετικό- διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης!


Ο ίδιος φυσικά το αποκρύπτει επιμελώς, αλλά η πληροφορία έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα μέσω... Αμερικής. Την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το τέταρτο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός (που έφερε το πρώτο) βρισκόταν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας ως ομιλητής στο συνέδριο Salt για μεγαλοεπενδυτές και τραπεζίτες. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναρτήθηκε το βιογραφικό του στα αγγλικά, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercy Corps, μιας διεθνούς ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη στον κόσμο».


Με έδρα το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριοποίησή μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 και, πλέον, έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη.

Ο Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη Mercy Corps, με τον Δήμο της Αθήνας να παραχωρεί χώρους του στην εν λόγω ΜΚΟ για μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και γυμναστήρια για να αθλούνται οι πρόσφυγες που «διαχειρίζεται» η Mercy Corps. «Στην Αθήνα», όπως λένε οι ίδιοι, «εργαζόμαστε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ενσωμάτωση των προσφύγων, που θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της πόλης». Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί δομές προσφύγων στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της Mercy Corps Λίντα Μέισον, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια εμφανιζόταν να επισκέπτεται τους χώρους ως... πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών!



Εισαγγελική έρευνα για σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση προσφύγων από μέλη ΜΚΟ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. κατέθεσε τη Δευτέρα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, με την οποία καταγγέλλεται η δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, παρέδωσε στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό και λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Η κ. Δημητρίου με τη σειρά της διαβίβασε τον φάκλεο στον οικονομικό εισαγγελέα με την παραγγγελία να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση (έρευνα).

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και δύο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν πως όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς θέλουν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Μουζάλας εξερχόμενος του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμοδία που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Επιβεβαίωσε δε, ερωτηθείς σχετικά, πως έστειλε επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών. Όπως είπε η επιστολή, ήταν μήνυμα προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεση οικογενειών. Μάλιστα, δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες».



Η απάντηση της ΜΚΟ «Mercy Corps» για τις καταγγελίες εναντίον της

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Mercy Corps» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις κατηγορίες που έκανε γνωστές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών καθώς και για διαφθορά υπαλλήλων της.

Το σχετικό φάκελο με τα στοιχεία της καταγγελίας κατέθεσε τη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Στην ανακοίνωση της «Mercy Corps» αναφέρεται ότι η οργάνωση «διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζόμενους μας στην Ελλάδα, έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων».

Για το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των θυμάτων και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης». Για την έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οργάνωση ενημερώνει τις ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Στους δύο εργαζόμενους που κατονομάστηκαν «χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ' αποδοχών εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας». Όπως διευκρινίζεται, εάν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες, «θα έχουν ως αποτέλεσμα πειθαρχικές ενέργειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή συνεργασίας».

Η οργάνωση «δεσμεύεται», όπως τονίζεται, «για την προστασία των δικαιούχων των προγραμμάτων της και δείχνει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκμετάλλευσης, απάτης ή κλοπής». «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την καταγγελία, να λάβουμε έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα και να επανορθώσουμε την κατάσταση», καταλήγει η οργάνωση χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι τα μέτρα αυτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates