.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Αντισυνταγματικό κρίθηκε το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο ασφαλιστικών εταιρειών από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων !!!


Εύλογες αποζημιώσεις για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων που προκαλούνται από οδηγούς ανασφάλιστων αυτοκινήτων ή οχημάτων που οι ασφαλιστικές τους έχουν κλείσει ή χρεοκοπήσει θα καταβάλει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφαλιστικών Εταιριών. Και αυτό γιατί κρίθηκε αντισυνταγματικό και με τη «βούλα» της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ για το Επικουρικό Κεφάλαιο από το οποίο αποζημιώνονται συγγενείς θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Οι αρεοπαγίτες, με σειρά αποφάσεών τους, τάχθηκαν υπέρ της άποψης περί αντισυνταγματικότητας του πλαφόν που ορίστηκε με τον νόμο 4092/2012, η οποία διατυπώθηκε από την πλειοψηφία του Δ' Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Η Ολομέλεια απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης του «Επικουρικού Κεφαλαίου» στις οποίες υποστήριζαν τη συνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνταγματικότητα του νόμου έχει υποστηρίξει με παρέμβασή της στον Αρειο Πάγο η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών, ενώ, αντίθετα, υπέρ της αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν διάφοροι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο αποζημιώνει τα τροχαία ατυχήματα στην περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή ανακληθεί η άδειά της, καθώς και αν το αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή αγνώστων στοιχείων. Το λεγόμενο «Επικουρικό Κεφάλαιο» στα χρόνια της οικονομικής κρίσης παρουσίασε έλλειμμα 700.000.000 ευρώ. Ετσι, με τον νόμο 4092/2012 ορίστηκε το επίδικο ανώτατο πλαφόν στα 6.000 ευρώ για τις περιπτώσεις χρηματικών αποζημιώσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates