.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Οι εισαγγελείς ερεύνησαν πριν από λίγες ημέρες το σπίτι αλλά και το γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, αναζητώντας στοιχεία στην έρευνά τους για μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων !!!


Δεκαεπτά χρόνια μετά τη θητεία του στο ΥΕΘΑ, ο Γιάννος Παπαντωνίου βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς αλλά και των ειδικών ανακριτών που χειρίζονται τις υποθέσεις των αμαρτωλών συμβάσεων.

Μετά την πρόσφατη ποινική δίωξη που ασκήθηκε για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών επί υπουργίας Παπαντωνίου κι ενώ εισαγγελείς και ανακριτές περιμένουν τις απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής για τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον κ.Παπαντωνίου, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε εντολή για αιφνιδιαστική έφοδο σε σπίτι και γραφείο του πρώην υπουργού.

Αρχές της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε η κατ’ οίκον έρευνα από αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έγινε και στο γραφείο του κ.Παπαντωνίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Φέρονται να κατασχέθηκαν έγγραφα, σημειώσεις και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία αξιολογούνται από τους ειδικούς.

Για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του, αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Τη νέα ώθηση στις έρευνες για τον πρώην υπουργό, έδωσαν στοιχεία που διαβίβασαν πριν από δύο περίπου μήνες στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία, εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως, απεστάλη από την τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα αυτών των δύο λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Έως τώρα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates