.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 68 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ HOT SPOT !!!

ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΙΧΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ - ΡΕΝΤΣΙ - ΑΛΦΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Tέρμα στο Colpo Grosso της Ντραγκέτα !!! Άντε και στα δικά μας !!!



Mια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά της ιταλικής μαφίας πραγματοποίησαν σήμερα οι Αρχές της γειτονικής χώρας. Τουλάχιστον 500 άνδρες των καραμπινιέρων αλλά και της οικονομικής αστυνομίας, που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Τζόνι», έπειτα από παρακολούθηση αρκετών μηνών, προχώρησαν σε συλλήψεις 68 μελών του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας, που δρούσαν για τη μαφιόζικη οικογένεια των «Αρένα».
Σύμφωνα με την ιταλική Δικαιοσύνη, η οργάνωση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη διαχείριση κέντρων υποδοχής προσφύγωνΌλοι συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Κρότωνα και του Καταντζάρο, στη νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με την ιταλική Δικαιοσύνη, η οργάνωση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη διαχείριση κέντρου υποδοχής προσφύγων, κοντά στην πόλη του Κρότωνα, στην περιοχή Ίζολα Κάπο Ριτσούτο. Όπως αναφέρει η ιταλική L’ Espresso.it σε εκτενές ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενεί χίλια εξακόσια άτομα και είναι σε έκταση το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Στους συλληφθέντες, συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής της καθολικής αδελφότητας «Misericòrdia» (μια από τις μεγαλύτερες ολόκληρης της Ιταλίας), Leonardo Sacco,η οποία έχει την ευθύνη του κέντρου υποδοχής, αλλά και ένας ιερέας εβδομήντα ετών, ο don Edoardo Scordio.

Ο επικεφαλής μάλιστα της καθολικής αδελφότητας έχει ισχυρές γνωριμίες με το πολιτικό κατεστημένο της Ιταλίας αλλά και με το Βατικανό.

(Ο συλληφθείς μαφιόζος Leonardo Sacco με τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας συνολικά, από τα 103 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης, τα 30 φέρονται να κατέληξαν στα ταμεία της τοπικής μαφίας, η οποία ονομάζεται «Ντραγκέτα».


O μαφιόζος με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Παράλληλα, είχαν επενδύσει τεράστια ποσά στον τομέα των στοιχημάτων. Τα συλληφθέντα μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της διαβόητης «Ντραγκέτα», κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, χρηματικό εκβιασμό, παράνομη οπλοφορία, απάτη σε βάρος του δημοσίου.


(Ο συλληφθείς μαφιόζος Leonardo Sacco με τον Πάπα Φραγκίσκο)

Εκβιασμοί επιχειρήσεων,εργολαβίες και εκμετάλλευση μεταναστών

Η ιταλική Δικαιοσύνη έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η οργάνωση δραστηριοποιούνταν για τουλάχιστον μια δεκαετία εκμεταλλευόμενη τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις

Τα μέλη, δεν περιορίζονταν στην εκμετάλλευση των χρηματοδοτήσεων για τους πρόσφυγες, αλλά επικεντρώνονταν και στην απόσπαση χρημάτων, μέσω εκβιασμού, από εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής. 


(Ο μαφιόζος στη μέση, δεξιά ο πρώην αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο) Πηγή: εφημερίδα L'Espresso.it - Giovanni Tizian.

Παράλληλα με τις 68 συλλήψεις, διατάχθηκε και η κατάσχεση δεκάδων ακινήτων, όπως και πολυτελών αυτοκινήτων που ανήκαν στο οργανωμένο έγκλημα.


(Ο συλληφθείς Ιταλός ιερέας don Edoardo Scordio)

Δρούσαν και στη Λαμπεντούζα

Η μαφιόζικη οικογένεια των «Aρένα» εξασφάλιζε εργολαβίες και προμήθειες, και στα κέντρα παραμονής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα, στην οποία τα ταχύπλοα της ακτοφυλακής μεταφέρουν σχεδόν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Τα κέρδη, στην περίπτωση αυτή, ξεπερνούσαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η μαφιόζικη συμμορία από την Καλαβρία που ζηλεύουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί


Με ακτίνα δράσης από τον Καναδά μέχρι και την Αυστραλία, η μαφιόζικη συμμορία από την Καλαβρία της Ιταλίας είναι σήμερα ένα συνδικάτο εγκλήματος παγκόσμιων διαστάσεων.

Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τη χαρακτηρίζουν «χταπόδι», καθώς όπου υπάρχει χρήμα και έγκλημα, εκεί θα βρεις αναγκαστικά να εκτείνεται άλλο ένα πλοκάμι της εγκληματικής σπείρας.

Η περίπλοκη δομή της και η παλιά, σχεδόν τελετουργική, φύση της την κάνουν να μοιάζει με άλυτο γρίφο για τις παγκόσμιες αρχές, αναγκάζοντας παλιότερο ιταλό εισαγγελέα να τη χαρακτηρίσει «αόρατη, σαν την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού».

Όπου υπάρχει δυνατότητα για εύκολο πλουτισμό και άνομες δραστηριότητες, εκεί θα βρεις την Ντραγκέτα.

Ειδικοί για την καταπολέμηση της μαφίας, αναφέρουν πως η Ντραγκέτα παραμένει το πιο δυνατό και εκτεταμένο μαφιόζικο δίκτυο της οικουμένης, με κύκλο εργασιών που θα έκανε τους περισσότερους πολυεθνικούς κολοσσούς να κλαίνε γοερά από την ντροπή τους.


Η δομή της Ντραγκέτα ενέχει πολλές διαφορές από την αντίστοιχη της Κόζα Νόστρα. Η καλαβρέζικη Μαφία είναι μια χαλαρή ένωση μαφιόζικων οικογενειών που συντονίζουν μεν τις κοινές τους δράσεις, διατηρούν ωστόσο την αυτοδυναμία τους, και εκεί εδράζεται η μεγάλη της δύναμη. Γιατί στην Κόζα Νόστρα αν κόψεις το κεφάλι, τότε πεθαίνει και το σώμα, με την Ντραγκέτα να μοιάζει περισσότερο στη Λερναία Ύδρα, καθώς αν της κόψεις το κεφάλι θα ξεφυτρώσουν δύο στη θέση του.

Η ιταλική αστυνομία είχε διαχρονικά μεγάλο πρόβλημα να βρει πληροφοριοδότες μέσα στην Ντραγκέτα, καθώς η καλαβρέζικη Μαφία αποτελείται από πραγματικές οικογένειες με στενούς δεσμούς αίματος και κανένας ξένος δεν γίνεται δεκτός.

ΠΗΓΗ
http://fonaklas.blogspot.gr/2017/05/t-colpo-grosso.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates