.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΟΙ «ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΣΤΑ 430.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ !!!

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΤΩΝ ΕΦΕΡΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ
Λαθραίο 1 στα 5 ποτά που καταναλώνονται στην Ελλάδα !!!


Εκτόξευση του λαθρεμπορίου και κατάρρευση των δημόσιων εσόδων έχει φέρει η υψηλή φορολογία στα αλκοολούχα ποτά. Αποτέλεσμα το 1/5 της συνολικής κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών να είναι προϊόν λαθρεμπορίου με κύρια χώρα προέλευσης τη Βουλγαρία που η φορολογία είναι πάνω από τέσσερις φορές χαμηλότερη απ' ότι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες στελέχη της Diageo μόνο οι απώλειες από τη μη είσπραξη του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) εκτιμώνται σε 130 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτοξεύεται στα 430 εκατ. ευρώ αν σε αυτά συμπεριληφθούν και τα διαφυγόντα δημόσια έσοδα από την παράνομη διακίνηση χύμα αποσταγμάτων.

Η πραγματικότητα είναι πως από το 2008 έως το 2015 η αγορά έχει χάσει το 50% του όγκου των πωλήσεών της ενώ έχει μειωθεί 40% η παραγωγή εγχώριων ποτών. Μόνο το 2015 η αγορά μειώθηκε 10%, πέρυσι εκτιμάται ότι η μείωση ήταν χαμηλή μονοψήφια, ενώ για τη φετινή χρονιά τα στελέχη της Diageo εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης ως αποτέλεσμα της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα όπως ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης, "υπάρχουν καταναλωτές που ακόμη και σήμερα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να απολαύσουν κάτι ξεχωριστό. Έχουν μειώσει τις ποσότητες που πίνουν, αλλά αυτό που πίνουν θέλουν να είναι κάτι ιδιαίτερο”. Είναι ενδεικτικό πως τα reserve ποτά συνεισφέρουν πλέον το 18% του τζίρου της Diageo Hellas όταν πριν από μερικά χρόνια δεν υπερέβαιναν το 2% με 3%.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates