.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/9 ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!

ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ
Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή !!!


Παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, που λήγει σήμερα, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους που θέλουν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Τη σχετική αποκάλυψε έκανε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας σε σχετική έκκληση του Κωνσταντίνου Κόλλια, επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος, στο πλαίσιο σημερινής ακρόασης στη Βουλή.

Η παράταση της ρύθμισης συνοδεύεται με αυξημένα πρόστιμα και προσαυξήσεις σε σχέση με όσους έσπευσαν και εντάχθηκαν πρώτοι. Όσοι ενταχθούν έως και σήμερα που τυπικά λήγει η προθεσμία του ν.4446/2016 θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 10%, ενώ για όσους ενταχθούν από τον Ιούνιο και μετά θα κλιμακώνεται σε 12% και ακόμα υψηλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα περίπου 49.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αποκάλυψαν στις φορολογικές αρχές αδήλωτα κεφάλαια σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ. Οι φόροι που έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ καθώς οι φορολογούμενοι επιλέγουν να εξοφλήσουν τον φόρο που βεβαιώθηκε στα αδήλωτα κεφαλαία σε 12 μηνιαίες δόσεις.


πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates