.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ PANAMA PAPERS ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ
Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των Ελλήνων, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στα Panama Papers ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τις αρμόδιες αρχές του Παναμά προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος στις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς που ταλάνισαν τη χώρα μας !!!


Κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων «πέταξε» την περασμένη εβδομάδα για τη Χάγη όπου είχε στενή συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά αναζητώντας πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία για φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και Ιδρύματα τα οποία περιλαμβάνονται στα περίφημα Panama Papers.

Οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας με επικεφαλής τον εποπτεύοντα των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα Παναγιώτη Αθανασίου, είχαν σειρά συναντήσεων με την Γενική Εισαγγελέα Παναμά στην οποία παρέδωσαν λίστα με συγκεκριμένα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, υποβάλλοντας αιτήματα για το άνοιγμα των λογαριασμών τους αφού φέρονται να ενέχονται σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Στο «μικροσκόπιο» μπήκαν συγκεκριμένα ονόματα, ελληνικού ενδιαφέροντος που φέρονται να διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή Ιδρύματα και τα οποία ελέγχονται από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Σκοπός των Ελλήνων εισαγγελέων είναι ο εντοπισμός όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη ροή του «μαύρου χρήματος» και η ταυτοποίηση των πραγματικών δικαιούχων μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιχειρηματίες, στελέχη μεγάλων τραπεζών, πρώην διοικητές οργανισμών και πολλοί από αυτούς που χειρίστηκαν δημόσιο χρήμα εμπεριέχονται στην λίστα του Παναμά ενώ υπάρχουν ονόματα που «συναντώνται» και στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, ενημέρωσε την ελληνική αποστολή, ότι μόνον σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στην εν λόγω χώρα δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.

Οι Έλληνες εισαγγελείς μετείχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Χάγη, την περασμένη εβδομάδα, σε σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα Panama Papers, με βασικό στόχο την παροχή στοιχείων από τον Παναμά προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί και να εντοπιστούν οι δικαιούχοι μαύρου, ενδεχομένως και πολιτικού χρήματος.

Εκτός από τη χώρα μας, μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers για πολίτες τους ή εταιρείες δικών τους συμφερόντων, όπως επίσης και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.


πηγη: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates