.

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από funds που ενδιαφέρονται να αγοράσουν δάνεια βιώσιμων μεν, πλην όμως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς και δάνεια ιδιωτών.
Οι fund managers βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με στελέχη των ελληνικών τραπεζών, ώστε να έχουν μία καλή εικόνα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, αλλά και των προοπτικών των εταιρειών -κατά πόσο δηλαδή είναι βιώσιμες- , που είναι «φορτωμένες» με καθυστερούμενες οφειλές.

Περισσότερα από 10 funds βρίσκονται στην …ουρά διεκδικώντας άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα τους επιτρέψει να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της διαχείρισης των καθυστερούμενων οφειλών, ώστε μόλις ολοκληρωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο να είναι σε θέση μάχης….

Σύμφωνα με τους στόχους μείωσης των καθυστερούμενων οφειλών, οι τράπεζες θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2019 να έχουν περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 40δισ ευρώ, δηλαδή στα 66,7δισ ευρώ από τα 106,9 δισ ευρώ που ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου προβλέπει πωλήσεις χαρτοφυλακίων -θα πωληθούν δάνεια ύψους 8δισ ευρώ περίπου μέχρι το τέλος του 2019-, οι ρευστοποιήσεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν στα 12 με 13δισ ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα προχωρήσουν και σε διαγραφές ύψους 15δισ ευρώ.

Τα fund, τώρα εστιάζουν στο βραχυπρόθεσμο κέρδος. Και διαφοροποιούνται ριζικά από την αντιμετώπιση που έχουν οι τράπεζες οι οποίες εστιάζουν στις ρυθμίσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Αυτή η πρακτική των funds να εισπράξει δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα, στο μικρότερο δυνατό διάστημα, μπορεί υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσει και υπέρ του οφειλέτη.

Όλα βέβαια έχουν να κάνουν και με την τιμή, στην οποία αγόρασε το fund το χαρτοφυλάκιο πχ καταναλωτικών δανείων και τον μέσο όρο που προκύπτει από την τιμολόγηση του συνολικού χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει.

Προς το παρόν η τιμολόγηση διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Για παράδειγμα δάνεια που είναι σε βαθιά καθυστέρηση και δεν έχουν εξασφαλίσεις «πιάνουν» τιμή γύρω στα 5 σεντς ανά 100 ευρώ δανείου.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Ελλάδος στην τελευταία της επισκόπηση για τους επιχειρησιακούς στόχους των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι πρέπει να ενταθούν οι δικαστικές ενέργειες, όπως είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κυρίως για τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 720 ημερών (2 χρόνια) και δεν έχουν καταγγελθεί.

Στόχος είναι το ποσοστό των μη καταγγελμένων δανείων να μειωθεί στο 107% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (από 6%- 26% σήμερα) και στο 2% με 24% για τις μεγάλες επιχειρήσεις (από 12%-34%). Επίσης η ΤτΕ σημειώνει ότι θα πρέπει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στο 86% με 100% η άσκηση ένδικων μέσων για όσα δάνεια έχουν καταγγελθεί.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates