.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗΝ PILLARSTONE Η ΤΡΙΤΗ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να συμμετάσχει η Pillarstone, που παίρνει επισήμως και την άδεια δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομίας, που έχει και τον τελικό λόγο στην αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης, και με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, η έγκριση αναμένεται να δοθεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η Pillarstone θα είναι η τρίτη εταιρεία διαχείρισης που αδειοδοτείται στην Ελλάδα με βάση το νέο καθεστώς που θεσπίστηκε το 2015, και αποτελεί σύμπραξη των τραπεζών Alpha και Eurobank. Συζητήσεις έχουν γίνει ήδη για τη συμμετοχή και της Εθνικής Τράπεζας. Το μοντέλο ένταξης στην πλατφόρμα της Pillarstone και άλλων τραπεζών είναι ενδεδειγμένο, στον βαθμό που οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δάνεια και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Στη νέα εταιρεία θα συμμετάσχει με κεφάλαια και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD), διατηρώντας ποσοστό 5%.

Στον τομέα των εταιρειών διαχείρισης έχει προηγηθεί η αδειοδότηση της Cepal, της κοινής εταιρείας Alpha Bank - Aktua και της FPS, θυγατρικής του ομίλου Eurobank. Σε αντίθεση με τις δύο τελευταίες που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των στεγαστικών, καταναλωτικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων, η Pillarstone είναι η πρώτη εταιρεία διαχείρισης που θα εμπλακεί ενεργά στην αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων που κρίνονται βιώσιμες. Προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν ήδη για την αναδιάρθρωση της φαρμακοβιομηχανίας Famar του ομίλου Μαρινόπουλου, ενώ συνολικά το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει να διαχειριστεί η Pillarstone υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Η συμμετοχή της θα είναι καθοριστική στην εξυγίανση μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων ή ακόμη και κλάδων, που συγκεντρώνουν τον κύριο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ. H Pillarstone είναι μια πλατφόρμα την οποία έχει συστήσει το αμερικανικό fund KKR, με μακρά εμπειρία στην ανασυγκρότηση επιχειρήσεων. Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται ήδη στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη Unicredit και την Instesa Sanpaolo.

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, που κρίνονται βιώσιμες. Η αναδιάρθρωση του δανεισμού θα συνοδευθεί με χρηματοδότηση από την Pillarstone, η οποία θα έχει βαρύνοντα λόγο στη λειτουργική αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του μάνατζμεντ. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης κάθε δανείου θα είναι αντικείμενο συμφωνίας με τις τράπεζες. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια τα οποία θα καλυφθούν από την KKR και την EBRD. Οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και οι ίδιες στη νέα χρηματοδότηση, ενώ τα δάνεια θα παραμένουν στις οικονομικές καταστάσεις των τραπεζών.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates