.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΑΦΑΝΤΗ ΑΚΟΜΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ
Άφαντα είναι ακόμη τα χρήματα που δικαιούνται κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται κοντά σε μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ως ανταποδοτικό τέλος με επιστροφή στους λογαριασμούς ρεύματος είτε της ΔΕΗ είτε άλλου παρόχου που έχει συνάψει σύμβαση ο δικαιούχος !!!



Ειδικότερα αν και έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι ύψους πάνω από 17 εκατ ευρώ επι υπουργείας Σκουρλέτη, οι επιστροφές αυτές ως ανταποδοτικό τέλος δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος των δικαιούχων. 

Η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, ανήρτησε τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε ήδη ανάρτησε, για λόγους διαφάνειας, τον πίνακα των αριθμών παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στην ιστοσελίδα του 

Οι κάτοικοι είχαν δικαίωμα υποβολής ένστασης μέσω των Δήμων, εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία της ανάρτησης, δηλαδή έως την 30-12-2016. Στη συνέχεια, έως την 10-1-2017, οι Δήμοι όφειλαν να ενημερώσουν το ΥΠΕΝ και τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων και για τυχόν αλλαγές που έχουν προκύψει ενώ δόθηκε παράταση για την υποβολή ενστάσεων από τους οικιακούς καταναλωτές έως την 27-1-2017. 

Επίσης ήδη διαβιβάστηκαν στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους Δήμους προκειμένου να τροποποιηθούν οι πίνακες των αριθμών παροχής. Στη συνέχεια οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. 

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Δικτύου θα προωθήσει τους τελικούς πίνακες των δικαιούχων στη ΛΑΓΗΕ Α.Ε., και τα ποσά θα πιστωθούν στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα πιστώσουν μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».

 Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος στα dikaiologitika news, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού (0,01€), οι Αριθμοί Παροχής δεν αναρτώνται και το ποσό δεν αποδίδεται, αλλά παραμένει για να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές των αυτών Τοπικών Κοινοτήτων σε επόμενο καταμερισμό. 

Δείτε εαν είστε δικαιούχος της επιστροφής από τα αντισταθμιστικά των ΑΠΕ εδώ

πηγη: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates