.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

1.500 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ Ή ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων μπαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για μειώσεις και διαγραφές προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν επιβληθεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής !!!


Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, από «κόσκινο» του εισαγγελέα Διαφθοράς αναμένεται να περάσουν με όλες οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που εξετάστηκαν από 1/8/2013 έως 31/7/2016 και για τις οποίες εκδόθηκε απόφαση για μείωση η διαγραφή του καταλογισθέντος ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσουν οι αποφάσεις της ΔΕΔ και στο κατά πόσο αυτές στηρίχθηκαν σε νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι προσφεύγοντες τα οποία δικαιολογούν τις ιλιγγιώδεις μειώσεις ή τις διαγραφές.

Πως άρχισαν όλα

To κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να λύνεται έπειτα από ερώτηση που απηύθυνε τον Αύγουστο του 2016 προς την τότε Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων , ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου. Το ερώτημα αφορούσε τα κριτήρια με βάση τα οποία εξετάζονται από τη ΔΕΔ οι πρόσφυγες που καταθέτουν ως έχουν δικαίωμα κατά των προστίμων τα οποία τους καταλογίζουν οι φορολογικές Αρχές.

Σημειώνεται πως οι φάκελοι που έχουν εκκαθαριστεί από τη ΔΕΔ και διαβιβάστηκαν στον οικονομικό εισαγγελέα αφορούν περίπου 1500 περιπτώσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Αξίζει επισήμανσης ότι από τις 467 περιπτώσεις θα επανελεγχθούν όσες παρουσιάζουν απόκλιση της τάξεως των 150.000 ευρώ και πάνω από τον αρχικό καταλογισμό του ΚΕΦΟΜΕΠ.


πηγη: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates