.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ !!! ΕΞΩΔΙΚΟ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ;;;
Eξώδικο επιδόθηκε την Πέμπτη (02/03), στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη, για τα όσα είχε πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες !!!



Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο εξώδικο:

«Την 10.10.2016, στο πλαίσιο της ομιλίας σας ενώπιον της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μεταξύ Πολιτείας και Μ.Μ.Ε. –η οποία σημειωτέον μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής- αναφερθήκατε μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου κατά τρόπο ιδιαίτερα μειωτικό για το κύρος και την υπόστασή μου ως επιχειρηματία.

Ειδικότερα, επιχειρώντας να καταδείξετε ότι στην διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών ενυπήρχαν στοιχεία διαπλοκής, θέσατε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σειρά ρητορικών ερωτημάτων που αφορούσαν στη συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στην παραπάνω διαδικασία (κυρίως τον κ. Καλογρίτσα), ένα εκ των οποίων στόχευε στο δικό μου πρόσωπο, ως υποψηφίου μέσω της εταιρείας συμφερόντων μου DIMERA MEDIA INVESTEMENTS LTD.

Επρόκειτο συγκεκριμένα για το εξής ερώτημα (παρατίθεται αυτολεξεί): «Τέλος, σας φαίνεται λογικό, ο πρώτος επιλαχών, ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Καλογρίτσα, να έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν λαγός και να έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στην τελευταία φάση του διαγωνισμού;»

Επειδή ο πολιτικός λόγος είθισται μεν να είναι συχνά οξύς, πλην όμως οφείλει, ακόμη και μέσα στην οξύτητά του, να είναι ακριβής χωρίς να στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων, κρίνω επιβεβλημένο να σας υπενθυμίσω ορισμένα πραγματικά περιστατικά προς αποκατάσταση της αληθείας, όσον αφορά τουλάχιστον στο δικό μου πρόσωπο, στο πλαίσιο της περιφρούρησης της επαγγελματικής μου φήμης και υπόστασης, αλλά και για την προστασία της δικής σας εικόνας ως πολιτικού που, όπως τουλάχιστον φαίνεται, φιλοδοξεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο ακριβή και απαλλαγμένο από κορώνες εντυπωσιασμού.

Πράγματι, κατά το χρονικό εκείνο διάστημα που πραγματοποιήθηκε η ομιλία σας (για την ακρίβεια λίγες ημέρες πριν), ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA -ο οποίος όλως συμπτωματικώς είχε αναδειχθεί δεύτερος επιλαχών στη διαγωνιστική διαδικασία (μετά την πρώτη επιλαχούσα εταιρεία συμφερόντων μου DIMERA MEDIA INVESTMETS) με μόλις 500.000 ευρώ διαφορά- στην προφανή προσπάθειά του να αποδομήσει την δική μου συμμετοχή προς δικό του όφελος, με είχε μειωτικά χαρακτηρίσει ως «λαγό», ισχυριζόμενος ότι η εκ μέρους μου υποβολή δύο διαδοχικών μηδενικών προσφορών κατά το Στάδιο 2 της Φάσης Α4 της πλειοδοτικής διαδικασίας για την λήψη της 4ης προκηρυχθείσας τηλεοπτικής αδείας απεδείκνυε την έλλειψη σοβαρής πρόθεσης συμμετοχής μου στη διαγωνιστική διαδικασία. Οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν τελείως έωλοι και αντικρούσθηκαν αρμοδίως με τις κατάλληλες νομικές ενέργειες εις βάρος του παραπάνω τηλεοπτικού σταθμού.

Από την ανάγνωση των όρων της Προκήρυξης γινόταν εύκολα κατανοητό και συνεπώς γνωρίζατε, άλλως οφείλατε να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα δεν νοούνταν μηδενική προσφορά (παρά μόνο κατ’ όνομα). Οι πάντες –συμπεριλαμβανομένου και του ALPHA- γνώριζαν άριστα ότι, σύμφωνα με τους όρους 7.3.1.9., 7.4.6. και 7.3.1.12 της Προκήρυξης, η εκ μέρους μου υποβολή στο Στάδιο 2 προσφορών χαμηλότερων, ακόμη και μηδενικών, σε σχέση με αυτήν που είχε υποβληθεί στον προηγούμενο γύρο, ισοδυναμούσε με την υψηλότερη τιμή του Σταδίου 1, δηλαδή με το ποσό των 61.500.000 ευρώ που είχε προσφερθεί.

Με πιο απλά λόγια, υποβάλλοντας μηδενικές προφορές στο Στάδιο 2, εξακολουθούσα να είμαι δεσμευμένος από την υψηλότερη προσφορά που είχα υποβάλει στον αμέσως προηγούμενο γύρο του Σταδίου 1, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 61.500.000 ευρώ. Και πράγματι, κατά την ανέλεγκτη επιχειρηματική μου κρίση, το ποσό αυτό ήταν το υψηλότερο ποσό που ήμουν διατεθειμένος να επενδύσω για το συγκεκριμένο σκοπό. Φυσικά, λαμβάνοντας την απόφαση να μην επενδύσω υψηλότερο ποσό για την απόκτηση της 4ης αδείας (και υποβάλλοντας για το λόγο αυτό μηδενική προσφορά στο Στάδιο 2, η οποία όμως κατά τους όρους της Προκήρυξης ισοδυναμούσε με το ποσό των 61.500.000 ευρώ που είχα προσφέρει στο Στάδιο 1), αποδέχθηκα συνειδητά την απώλεια της πρώτης θέσης και συνεπώς της 4ης άδειας.

Την άδεια αυτή κατέκτησε πράγματι ο κ. Μαρινάκης με την εταιρεία συμφερόντων του ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, προσφέροντας ποσό υψηλότερο των 61.500.000 ευρώ. Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι συμμετείχα εξαρχής στη διαγωνιστική διαδικασία μη έχοντας πρόθεση να λάβω άδεια, όπως αυθαίρετα συνήγαγε ο ALPHA, χαρακτηρίζοντάς με υποτιμητικά ως «λαγό».

Στο σημείο αυτό και μετά την παραπάνω διευκρίνιση κρίνω εν τέλει σκόπιμο να σας θέσω με τη σειρά μου το εξής ρητορικό ερώτημα «κοινής λογικής»: Αν πράγματι δεν είχα εξαρχής καμία πρόθεση να αποκτήσω τηλεοπτική άδεια (παρά μόνο να συμπαρασύρω τους συνυποψηφίους μου σε υψηλές προσφορές υποδυόμενος το ρόλο του «λαγού»), πώς εξηγείται τότε το γεγονός ότι η εταιρεία συμφερόντων μου DIMERA MEDIA INVESTMENTS προέβη μετά την έκπτωση της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, ως 1η επιλαχούσα, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάδειξή της ως οριστικού υπερθεματιστή, καταβάλλοντας άμεσα την πρώτη δόση του τιμήματος της αδείας, ποσού 20.500.000 ευρώ; Συνάδει άραγε η ιδιότητα του «λαγού» για την οποία κατηγορήθηκα, με την ανάδειξη της DIMERA MEDIA INVESTMENTS ως οριστικού υπερθεματιστή».

ΠΗΓΗ
http://inpaok.com/340675/%CE%B5%CE%BE%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BF-%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates