.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΟΤΑΝ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ !!!

Ο ΠΡΩΗΝ ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΤΟ 2003 Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Επιείκεια σε Γαλλία και Γερμανία, αυστηρότητα σε Ελλάδα και λοιπό Ευρωπαϊκό Νότο...τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Κατηγορώ στον Ευρωπαϊκό Βορρά, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Ιταλός πολιτικός απευθυνόμενος σε ελληνικό ακροατήριο, γύρισε το χρόνος πίσω και συγκεκριμένα στο 2003, όταν όπως επεσήμανε η Γερμανία και η Γαλλία, παραβίασαν τους κανόνες περί ελλείμματος και γλίτωσαν τις κυρώσεις. Τότε όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, οι Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα η Κομισιόν, έκλεισαν τα μάτια και δεν ήταν αυστηροί, όπως ήραν τα τελευταία χρόνια αλλά και σήμερα με τον ευρωπαϊκό Νότο. Μάλιστα όπως πρόσθεσε το επακόλουθο ήταν να θεσπιστούν από τότε οι αυστηροί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και κυρώσεις που πλήρωσαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Ο Μάριο Μόντι εστίασε στην ανάγκη αναβίωσης της ηθικής αξίας του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, όπου όπως είπε: «Πρέπει να έχουμε κανόνες που εφαρμόζονται ισοδύναμα σε παλιά και νέα, σε μεγάλα και μικρά κράτη-μέλη, αυτοί πρέπει να έχουν υψηλή ηθική αξία. Ακόμη και οι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, μπορεί να φαίνονται τεχνικοί αλλά έχουν μεγάλη ηθική αξία, αφού προστατεύουν το μέλλον της επόμενης γενιάς, εξήγησε. Ο κανόνας δικαίου είναι κεντρική ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δεν πρέπει να εξασθενίζει όταν η τεχνοκρατία δέχεται επίθεση.»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ιταλός πολιτικός τόνισε ότι για να πετύχει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, έχει σημασία να το πιστεύουν και να το θέλουν οι πολίτες της Ευρώπης. «Και στην Ελλάδα και παντού, πρέπει να δημιουργηθεί μια ευνοϊκή κοινή γνώμη απέναντι στο σχέδιο της ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.


πηγη: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates