.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΕ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ 263.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

"ΟΧΙ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Οικονομικά εγκλωβισμένοι 263.000 οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ !!!




«Nein» ήταν η απάντηση των δανειστών στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ελαφρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον πρώην ΟΑΕΕ, μέσω ενός σχεδίου χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας σε ασφαλισμένους που πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές.

Το σχέδιο αφορά «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης) σε επαγγελματίες με χρέη έως 20.000 ευρώ, με μόνη προυπόθεση να είναι τυπικοί ως προς τις εισφορές που «τρέχουν». Ωστόσο οι δανειστές απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με το επιχείρημα πως θα οξύνει την παραβατικότητα των επαγγελματιών, που θεωρούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, φοροφυγάδες.

Τουλάχιστον 263.000 (επί συνόλου 697.000) ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν συσσωρεύσει ασφαλιστικές οφειλές, κάτι που τους στερεί ακόμη και τη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς μόνο οι ανασφάλιστοι μπορούν να έχουν περίθαλψη (αφού προηγουμένως κλείσουν την επιχείρησή τους).

Επιπλέον, δεν μπορούν να πάρουν ούτε σύνταξη αν οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ. Γι' αυτούς που χρωστούν έως 20.000 ευρώ, ο νόμος προβλέπει πως η οφειλή τους συμψηφίζεται ή παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης σε ίσες μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 40.

Ήδη, σχεδόν ένας στους δύο οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν απενταχθεί, ενώ φορείς της αγοράς -όπως η ΕΣΕΕ- πιέζουν για μια ρύθμιση που θα ανταλλάσσει το ληξιπρόθεσμο χρέος με ασφαλιστικό χρόνο, για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.


ΠΗΓΗ
http://www.insider.gr/hristika/asfalistika/41685/oikonomika-egklovismenoi-263000-ofeiletes-toy-proin-oaee#.WNI4xKiLisI.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates