.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ο ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ GREXIT & ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΡΟΛΑΡΙΖΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΙΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
Κάτι τύποι σαν τον Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ εξώθησαν τους Έλληνες να μισήσουν το ευρώ και ρίχουν καθημερινά νερό στον μύλο του GREXIT, του Σόιμπλε και της δραχμής !!! 



Εγκληματική η φίμωση των υποστηρικτών της δραχμής !!!

Όχι μόνο επειδή θέτει σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας στον τηλεοπτικό διάλογο, αλλά πρωτίστως επειδή ο τηλεφασισμός των μνημονιακών μισθοφόρων της δημοσιογραφίας βλάπτει σοβαρά την ίδια την υπόσταση της ΕΕ και του Ευρώ στην Ελλάδα.

Είναι γόνιμος ο διάλογος για τη δραχμή ή για την όποια δραχμή, ειδικά όταν επιχειρηματολογούν υπέρ του εθνικού νομίσματος άνθρωποι σαν τον Διονύση Χιόνη.

Και είναι γόνιμος, όχι μόνο γιατί θα είναι θετικό αν τελικά οι υποστηρικτές της δραχμής κατορθώσουν να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εθνικού νομίσματος, που μόνο μέσα από έναν υγιή και δημοκρατικό δημόσιο διάλογο μπορεί να προκύψει, αλλά και επειδή, ο υγιής δημόσιος διάλογος και η αντιπαράθεση ευρώ - δραχμής, βοηθά και όσους είμαστε υπέρ του ευρώ. Όχι όλους, αλλά σίγουρα εκείνους που λέμε όχι στο δόγμα του ευρώ πάση θυσία και ασκούμε καθημερινή κριτική κατά της εφαρμοζόμενης, εσφαλμένης νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη. 


Μόνον έτσι μπορεί να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και να βελτιωθεί η σχέση των Ελλήνων με το ευρώ, προκειμένου να πετύχουμε την πλήρη ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στη χώρα μας, που δεν είναι ακόμη μια αμιγώς ευρωπαϊκή χώρα και στερεί από τους Έλληνες πολλά από τα προνόμια της ακριβοπληρωμένης συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη.

Προσωπικά, θα ήμουν ευτυχής αν ο δημόσιος διάλογος οδηγούσε στην ολοκλήρωση ενός πραγματικού, επιστημονικά και νομισματικά τεκμηριωμένου και ρεαλιστικού προγράμματος εθνικού νομίσματος, γιατί έτσι οι Έλληνες θα είχαμε δύο επιλογές - ενώ σήμερα έχουμε μόνο μία - και θα υπήρχε το αναγκαίο μέτρο σύγκρισης των δύο αυτών επιλογών.
Σήμερα τι να συγκρίνει κανείς ;;; Το υπαρκτό καθεστώς του ευρώ με τη φαντασίωση του εθνικού νομίσματος ;;;   

Εν κατακλείδι λοιπόν, δαιμονοποιώντας τον διάλογο για τη δραχμή, βλάπτουμε πρωτίστως το ίδιο το ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates