.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ !!! ΑΠΑΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ !!!


Σκάνδαλο: Πώς εταιρεία ελαστικών εξαπάτησε δημοσιογράφους και καταναλωτές !!!




Δημοσιογράφους και καταναλωτές εξαπατούσε γνωστή εταιρεία ελαστικών, φτιάχνοντας ειδικά λάστιχα για τις δοκιμές των οχημάτων. Αλλά τα σκάνδαλα δεν σταματούν εκεί.

Η Φινλανδική εταιρεία Nokian Tyres έβαζε διαφορετικά λάστιχα στα αυτοκίνητα των δοκιμών, με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από την πραγματικότητα.

Όπως αποκάλυψε η φιλανδική εφημερίδα «Aamulehti», η Φιλανδική εταιρεία κατασκευής ελαστικών την περίοδο 2010-2013 κατασκεύαζε τα ίδια ελαστικά για όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιούσε δηλαδή τα ίδια μίγματα υλικών, αλλάζοντας μόνο την ονομασία του ελαστικού.



Παρότι οι ανάγκες τις Βόρειας Ευρώπης είναι διαφορετικές, -μεγαλύτερες απαιτήσεις λόγω καιρικών συνθηκών- η εταιρεία πουλούσε τα ίδια λάστιχα Βόρεια και Νότια αλλάζοντας όνομα και βέβαια την τιμή, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη με αυτή που πλήρωναν οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη. Και αυτό για το ίδιο λάστιχο…

Το θέμα βρίσκεται ήδη στα Φιλανδικά δικαστήρια από τις οργανώσεις καταναλωτών της χώρας.

ΠΗΓΗ
http://www.paraskhnio.gr/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates