.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Τα χρηματικά εντάλματα των δαπανών του κράτους δεν θα υποβάλλονται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η θεώρησή τους δεν αποτελεί προϋπόθεση για την πληρωμή τους, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή !!!



Εξοδα χωρίς έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μπορεί στο εξής να πραγματοποιεί το Δημόσιο εφόσον ψηφιστεί το σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις «επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», οι οποίες έχουν στόχο να άρουν τις δυσκολίες στην εφαρμογή της πολιτικής πριμοδότησης του δημόσιου τομέα που επιχειρεί η κυβέρνηση παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες.

Ετσι, τα χρηματικά εντάλματα των δαπανών του κράτους δεν θα υποβάλλονται για θεώρηση στην υπηρεσία του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η θεώρησή τους δεν αποτελεί προϋπόθεση για την πληρωμή τους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, να διενεργεί στοχευμένους ελέγχους με την ιδιότητα του εξωτερικού ελεγκτή. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε δημόσιο οργανισμό και σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει κάθε δαπάνη στο πλαίσιο του δημοσιονομικού ελέγχου για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου. 

πηγη-περισσοτερα: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates