.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 50%, 70% & 90% !!!

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, 70% ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ 90% ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Κάθε μέρα που περνάει αδυνατίζει όλο και περισσότερο η διαπραγματευτική δύναμη των τραπεζών, αφού με την κατακόρυφη αύξηση των κόκκινων δανείων και τη συνεχιζόμενη φυγή των καταθέσεων, βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένες στον φαύλο κύκλο της κεφαλαιακής ανεπάρκειας και της σχεδόν ολοσχερούς έλλειψης ρευστότητας, τον οποίο δημιούργησαν οι ίδιες, με την αδιαλαξία και την αλαζονεία τους. 'Ετσι σήμερα κατόρθωσαν να βάλουν απέναντί τους ακόμη και τους δανειστές, για τους οποίους, τα αιτήματα του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για κούρεμα 50%, 70% και 90%, είναι πλέον το πιο αισιόδοξο σενάριο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Σε λίγο θα μας παρακαλάνε, αλλά θα είμαστε πλέον εμείς που θα λέμε "ΟΧΙ" και θα ζητάμε ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα !!!
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Με μεγαλύτερες πωλήσεις NPLs απειλούνται οι ελληνικές τράπεζες !!!

Της Νένας Μαλλιάρα

Σε μεγαλύτερης έκτασης πωλήσεις "κόκκινων" δανείων έναντι των αρχικών σχεδιασμών, φαίνεται να οδηγούνται οι τράπεζες πανευρωπαϊκά, καθώς τα "συμβατικά μέσα" αντιμετώπισης του τεράστιου όγκου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών που αγγίζουν το 1 τρισ. ευρώ, δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς με την ταχύτητα που επιθυμούν οι εποπτικές αρχές. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και τις ελληνικές τράπεζες, ειδικά στην περίπτωση που η καθυστέρηση της αξιολόγησης με την οποία συναρτώνται μέτρα αντιμετώπισης των NPLs όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διαψεύσει τους στόχους των τραπεζών για ανάκτηση ληξιπρόθεσμων δανείων στη βάση ρυθμίσεων οφειλών και ρευστοποιήσεων απαιτήσεων.

Τις θέσεις της ΕΚΤ αναμένεται να διατυπώσει η επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, η οποία θα επισκεφθεί προσεχώς συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με αιχμή το θέμα των NPLs, ενώ στα μέσα Μαρτίου αναμένεται και στην Αθήνα. Δεδομένων των φιλόδοξων στόχων που έχουν αναλάβει οι ελληνικές τράπεζες και οι οποίοι απειλούνται με εκτροχιασμό από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η επικεφαλής του SSM θα θέσει το ζήτημα πωλήσεων δανείων, με στόχο την ταχύτερη απαλλαγή των ισολογισμών των τραπεζών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σημειώνεται ότι στους στόχους που έχουν υποβάλει οι ελληνικές τράπεζες στον SSM για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους κατά 40% ή 41 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019, οι πωλήσεις "κόκκινων" δανείων συμβάλλουν στο 5% του στόχου (5,43 δισ. ευρώ).

Όπως έχει γράψει το Capital.gr, οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζονται να πωλήσουν καταγγελμένα καταναλωτικά δάνεια, άνω του 1 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις των συγκεκριμένων δανείων θα γίνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προκειμένου στο δεύτερο τρίμηνο του έτους να διευρυνθούν με καταναλωτικά δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση και προς το τέλος του 2017 να ξεκινήσουν οι πωλήσεις δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Την προοπτική αύξησης των πωλήσεων "κόκκινων" δανείων πανευρωπαϊκά "φωτογραφίζουν" και οι θέσεις της ΕΚΤ το τελευταίο διάστημα. Μέσα στην εβδομάδα αυτή, η αξιωματούχος της ΕΚΤ που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ευρωζώνη, Σάρον Ντόνερι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιβάλει δεσμευτικές υποχρεώσεις σε μία τράπεζα, εάν θεωρήσει ότι δεν μειώνει αρκετά γρήγορα τον όγκο των "κόκκινων" δανείων της.

Αν και δεν έγινε ρητή αναφορά σε μεγαλύτερες πωλήσεις "κόκκινων" δανείων, εντούτοις τα λεγόμενα της Ευρωπαίας αξιωματούχου οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε επί λέξει, "Αν η αξιολόγηση των εποπτικών αρχών, που στηρίζεται σε μέτρα σύγκρισης, διαπιστώσει ότι ορισμένες στρατηγικές για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν είναι αρκετά φιλόδοξες ή ότι δεν εφαρμόζονται κατάλληλα, θα εξετάσουμε πρόσθετα μέτρα κατά περίπτωση. Έχουμε ήδη διαθέσιμα τα νομικά εργαλεία, αν χρειασθεί, οι προσδοκίες μπορούν να μετατραπούν σε δεσμευτικές υποχρεώσεις και να εφαρμοσθούν στο πλαίσιο της Εποπτικής Διαδικασίας Ελέγχου και Αξιολόγησης".

Στο κλίμα "συναγερμού" πανευρωπαϊκά για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων, η Deloitte προβλέπει ότι φέτος οι πωλήσεις "κόκκινων" δανείων μπορεί να φθάσουν τα 200 δισ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τις λίγο μεγαλύτερες των 100 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, δια στόματος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, Αντρέα Ενρία και παρουσία του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, άνοιξε συζήτηση και για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής bad bank προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα των NPLs.

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/oikonomia/3192187/me-megaluteres-poliseis-npls-apeilountai-oi-ellinikes-trapezes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates