.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ BANKIA ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!

Ο ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΑΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Σε 4,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από την ισπανική Δικαιοσύνη ο Ροντρίγκο Ράτο, πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ραχόι, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του ΔΝΤ και πρόεδρος της τράπεζας Caja Madrid (μετέπειτα Bankia). Κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 12 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της !!!



Ειδικότερα, ο πρώην διευθυυντής του ΔΝΤ και 65 πρώην στελέχη και μέλη διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 12 εκατ. ευρώ μεταξύ 2003 και 2012, χρησιμοποιώντας «κρυφές» τραπεζικές κάρτες για απεριόριστες και ανεξέλεγκτες προσωπικές δαπάνες, αδήλωτες στην εφορία.

Η δημοσίευση λεπτομερειών των δαπανών τους –διαμονές σε πολυτελή μέγαρα, αγορές κοσμημάτων και πολυτελών ειδών, φιέστες σε ντισκοτέκ…– είχε προκαλέσει αγανάκτηση σε μια χώρα που πλήττονταν από την κρίση μετά το 2008 και στην οποία επιβλήθηκανί σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ο Ράτο διηύθυνε την Caja Madrid (στη συνέχεια Bankia), μεταξύ 2010 και 2012, όταν η τράπεζα ήταν σε καθεστώς ημιπτώχευσης, ενώ δεν είχε συμπληρωθεί ούτε χρόνος από την είσοδό της στο χρηματιστήριο.Το κράτος χρειάστηκε τελικά να τη διασώσει, εισφέροντας κεφάλαια της τάξης τω 3,5 δισ. ευρώ.

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007 κατηγορούταν για τις συνθήκες της «δόλιας» αυτής εισόδου της Bankia στο ισπανικό χρηματιστήριο, καθώς και για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μεγάλων χρηματικών ποσών σε άλλη υπόθεση.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για το σκάνδαλο των «κρυφών καρτών» τον Οκτώβριο του 2014, ο Ράτο απομακρύνθηκε τελικά από το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, του οποίου ήταν κορυφαίο στέλεχος και είχε διατελέσει αρχικά υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και στη συνέχεια υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.


πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates