.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ 29 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ !!!

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 29 ΧΩΡΩΝ
Κατάλογο 29 κρατών που θεωρούνται ως «μη συνεργάσιμα» με τη χώρα μας, με την έννοια ότι δεν έχουν συνάψει και δεν εφαρμόζουν με την Ελλάδα συμβάσεις διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα και ταυτόχρονα δεν έχουν υπογράψει τέτοιες συμβάσεις με τουλάχιστον άλλα δώδεκα κράτη, καθορίζει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου !!!



Πρόκειται για κράτη τα οποία δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατάστασή τους σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή των πληροφοριών σε φορολογικά θέματα έχει εξεταστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). 

 Σύμφωνα, ειδικότερα, με την απόφαση του κ. Τσακαλώτου, τα «μη συνεργάσιμα κράτη», για το έτος 2016 είναι τα εξής: Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Βανουάτου, Γουατεμάλα, Γρενάδα, Λίβανος, Λιβερία, Λιχτενστάιν, Μαλαισία, Μονακό, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Μπρουνέι, Ναούρου, Νήσοι Κουκ, Νήσοι Μάρσαλ, Νιούε, Ντομίνικα, Ουρουγουάη, Παναμάς, Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ, ΠΓΔΜ, Σαμόα, Φιλιππίνες και Χόνγκ-Κόνγκ. 

Συνέπεια του χαρακτηρισμού των παραπάνω κρατών ως «μη συνεργάσιμων» είναι ότι οι πάσης φύσεως εταιρικές δαπάνες που πραγματοποιούν ελληνικές επιχειρήσεις στα κράτη αυτά δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδά τους ή τα φορολογητέα εισοδήματά τους, εκτός αν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες αποδείξουν ότι οι δαπάνες αυτές αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίου με σκοπό τη φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates